imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ce ne spune iOS 11 despre iPhone 8?


Ne apropiem din ce în ce mai tare de momentul în care va fi lansat iPhone 8 și în consecință, apar din ce în ce mai multe știri despre dispozitiv. Hai însă să vedem, cât de mult se suprapun aceste știri cu soluțiile software găsite în iOS 11? Există o mulțime de coincidențe …

Este destul de sigur faptul că cea mai mare parte a informațiilor despre iPhone 8 care apar zilele acestea, adică destul de aproape de momentul anunțului oficial, sunt destul de precise. Cu toate acestea, există multe detalii despre telefon, care sunt încă necunoscute sau prea vagi. Există însă un detaliu important, dezvoltatorii au primit acces la “sufletul” următorului produs, iOS 11, deja de aproximativ o lună. Așa se face că au avut timp suficient să facă investigații în cod pentru a afla ce soluții software sunt prezente pentru a putea deduce specificațiile viitorului hardware.

Bineînțeles, asta înseamnă în continuare presupuneri nu certitudini. Posibilele conexiuni se pot datora totuși și unor simple coincidențe. Cu toate acestea, dezvoltatorii au făcut niște descoperiri remarcabile în timp ce deslușeau codul iOS 11.

O nouă soluție de design pe care au observat-o a fost faptul că elementele interfeței sunt mult rotunjite în iOS 11 față de ceea ce am întâlnit în ​​versiunile mai vechi. De exemplu, dacă folosim 3D Touch-ul pe o pictogramă din Centrul de Control, vom obține o interfață complet rotunjită. De fapt întreg centrul de control funcționează cu soluții mai soft și mai rotunde. Acest lucru sugerează că designul iPhone-ului 8 va avea, de asemenea, margini soft și rotunde.

Deși am așteptat în zadar introducerea Dark Mode-ului, acesta nu a apărut, însă există unele elemente și aplicații au primit o schemă de culoare mai închisă. Avem de exemplu aplicația Calculator care va trece la culori mai închise și butoane rotunde de la prezenta schemă de culoare deschisă și un design pătrat. Nu e de mirare că au făcut această alegere: culorile mai închise ar arăta cu siguranță mai bine pe un ecran OLED.

Câteva anteturi ale aplicațiilor de sistem s-au schimbat pentru a se potrivi mai bine unui ecran mai subțire dar mai înalt – ceva ce așteptăm cu nerăbdare să vedem la iPhone 8. Anteturile Mail, Maps, Messages și App Store toate vor dispărea în timpul derulării, ceea ce eliberează spațiu valoros pentru a afișa informații.

Avem, de asemenea, aplicația de redare a clipurilor video. Când ne aflăm în modul ecran complet, butoanele plasate în bara superioară (volumul sau butonul de navigare înapoi) se vor regăsi pe laturile ecranului, lăsând mijlocul ecranului liber. Acest lucru este în deplină rezonanță cu ceea ce am auzit despre ecranul cu insula pentru senzori, despre care am scris deja de mai multe ori.

O mulțime de alte caracteristici susțin prezența camerelor capabile de fotografiere avansată, cu senzori 3D și posibilitatea de a lucra cu AR. Funcțiile AR pe care s-a pus în mod special accentul la WWDC sunt semnul cel mai evident al acestora. De asemenea avem și procedurile de comprimare. Formatele HEVC și HEIF vor putea să comprime fotografiile cu 50% mai bine, ceea ce va fi foarte util pentru momentul în care camerele duale, selfie-urile 3D și înregistrările AR vor începe să ocupe foarte mult spațiu de stocare.

O altă mică schimbare va susține designul ecranului cu insulă: indicatorul de semnal celular va reveni la cel cu bare. Nu pare mare lucru, dar salvează un spațiu orizontal care ar putea fi util atunci când bara de notificări va fi divizată de o mare insulă în mijloc.

Bineînțeles, așa cum am spus și mai devreme, nu există dovezi concrete că soluțiile descrise mai sus deschid calea pentru ecranul OLED la iPhone 8. Cu toate acestea, este o evaluare interesantă care pare a fi mai mult decât simpla încercare de a explica ceva.

sursa: 9to5mac

Știm tot mai multe despre iPhone 8. Dacă ești nerăbdător și vrei să afli mai multe despre iPhone 8, accesează acest dosar.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.