imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ce îți trebuie pentru fotografii sau documentare superbe? Un iPhone!


Fotografii realizate cu iPhone-ulDesigur, te poți folosi și de ceva creativitate, talent și inspirație. Însă din fericire, un faimos fotograf a acceptat să vorbească despre câteva concepte cheie care te pot ajuta foarte mult dacă ești pasionat de fotografii. Am precizat oare că vei avea și ocazia de a vedea luptătoare îmbrăcate cu fuste plisate?

Nu e nicio exagerare când spunem că fotograful canadian Christopher Anderson e văzut ca un adevărat star în lumea fotografiei. Pentru Anderson, care lucrează pentru revistele National Georgraphic și New York Times, faima i-a fost asigurată de o tragedie. În anul 2000, o navă care îl transporta alături de 44 de refugiați din Haiti către Statele Unite s-a scufundat în Marea Caraibelor. Pentru fotografiile realizate atunci, a primit medalia de aur Robert Capa. Poți vedea câteva dintre fotografiile sale aici.

Acum, în cadrul seriei Shot on iPhone, Apple a urcat un clip video cu lucrările lui Anderson. Plimbându-se prin oraș, el observă luminile, refracțiile interesante și compozițiile. Putem vedea cum se comportă ca un profesionist, deși are doar câteva obiecte micuțe în buzunar. De exemplu, putem vedea cum poți utiliza câteva chei sau o sticlă de plastic pentru a realiza o fotografie.

E cu adevărat uimitor să vezi cum creează din nimic fotografiile care ajung apoi să fie proiectate la expoziții. În plus, el își editează toate fotografiile pe telefon, în aplicația nativă. Asta înseamnă că și tu poți obține aceleași rezultate dacă te plimbi prin oraș cu iPhone-ul. Conform acestui clip video, ideea principală e că ar trebui să experimentezi foarte mult.

Fotografii și documentare despre luptătoarele din Bolivia

În caz că te-ai bucurat de aceste minunate fotografii, ar trebui să vezi și următorul clip video, Las Cholitas Voladorras, despre femei boliviene care se luptă prin munți în fuste plisate. Desigur, și acest clip e filmat tot pe iPhone.

Mai jos poți vedea modul în care a fost realizat clipul. E destul de înspăimântător că fotograful a înregistrat scenele cu sărituri din interiorul ringului… În timp ce vedeam clipul de mai sus, ne-am gândit că nu s-a utilizat niciun stabilizator. Și într-adevăr, se poate vedea că nu s-a folosit nimic altceva în afară de un obiectiv mai mare pentru iPhone.

Dacă și tu ai realizat fotografii similare cu propriul dispozitiv (sau clipuri video despre momente amuzante) postează-le în comentarii!

Vezi oferta de produse iSTYLE!
MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.