imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ce fel de persoane apreciază reclamele pentru iPhone?


Te-ai întrebat vreodată de ce reclamele pentru iPhone sunt așa cum sunt? Care sunt perspectivele de bază de la care pornesc? Cum au ajuns aceste reclame să încorporeze ideile celor de la Apple? Chiar dacă nu putem oferi răspunsuri la toate aceste întrebări, următorul studiu are o concluzie cu adevărat interesantă.

Apple a devenit o legendă în industria de advertising și marketing. Nu ne putem imagina o provocare și un challenge mai prestigioase pentru un expert decât realizarea unui film pentru Apple. Compania care a început nebunia reclamelor din pauza meciului Super Bowl, în 1984, a creat un cult pentru căștile albe pentru iPod și a creat seria de reclame Mac vs PC.

Uneori distribuim și noi, pe această platformă, noile reclame Apple, de vreme ce suntem mari fani ai acestora. Dacă e un aspect la care Apple excelează, acesta e capacitatea de a ne deschide chakra inimii. Potrivit unui studiu realizat de UserTesting, asta nu se datorează doar faptului că au angajat o serie de regizori celebri și talentați. Ci este vorba de un proces precis de publicitate orientat către utilizatori.

Apple alege în cunoștință de cauză stilul, culorile și atmosfera pentru a fi pe gustul unei anumite generații. Care, evident, e generația tânără. UserTesting a cerut unui grup de 200 de utilizatori de Android și iOS să vizioneze trei reclame diferite la iPhone și să descrie sentimentele cu care au rămas după aceste clipuri video.

Primul rezultat a fost că utilizatorilor de iPhone le-au plăcut mult mai mult reclamele decât persoanelor care în prezent utilizează Android. Cel de-al doilea rezultat indică faptul că reclamele nu au prea fost pe placul utilizatorilor cu vârsta de peste 55 de ani, iar mesajul a avut cel mai mare impact asupra categoriei de vârstă cuprinsă între 18-25 de ani. Mai mult, segmentul mai tânăr al generației Z a apreciat pozitiv și unanim toate cele trei clipuri.

Studiul indică faptul că aspectele principale ale clipurilor au fost culorile, montajul rapid al scenelor și sentimentul general de agitație. Cu cât acești factori erau mai prezenți, cu atât tinerii se puteau identifica mai mult cu reclama, iar asta contribuie la ridicarea nivelului de loialitate pentru brand. Studiul realizat de Piper Jaffray confirmă aceste descoperiri. Potrivit acestui sondaj, 84% dintre tinerii americani cred că următorul lor dispozitiv portabil va fi un iPhone.

Pe de altă parte, comportamentul generațiilor mai în vârstă e complet diferit. S-a descoperit că segmentul de vârstă de peste 55 de ani nu prea are încredere în Face ID. S-a putut vedea clar din răspunsurile lor că sunt intimidați de această tehnologie și că au impresia că intimitatea le este pusă în pericol. Aceasta ar putea fi o direcție-cheie în dezvoltarea identificării biometrice pentru cei de la Apple.

Acest studiu recent a arătat de asemenea că loialitatea tinerilor față de Apple începe de la o vârstă foarte fragedă. Acest lucru e cumva evident, de vreme ce mintea umană e mult mai ușor de impresionat și de modelat la vârste mai mici, iar aceste e un comportament tipic Apple.

Să ne gândim doar la momentul în care Apple a introdus Macintosh în sistemul de educație din Statele Unite, lansând eMac-ul, special proiectat pentru școli. Aceasta a fost una dintre cele mai bune mișcări de marketing, pentru că, de vreme ce înveți să utilizezi computerul pe Mac, e mult mai probabil să preferi această platformă și pe termen lung.

Aceleași intenții s-ar putea afla și în spatele lansării noului iPad din primăvara acestui an, și trebuie să menționăm de asemenea că Apple a pus la dispoziție o mulțime de prezentări pentru copii și profesori în App Store.

 

Sursa: Apple World Today

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.