imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ce avem la cină? – Cumpărăturile și planificarea meselor folosind iPhone-ul


Dacă stai în fața frigiderului și te întrebi “Ce voi mânca azi la cină?”, nu ești singur! Dacă aloci fie și doar 10 minute pentru planificarea meselor, viața ta va deveni mult mai ușoară. Oare există o aplicație care să te poată ajuta să știi mereu ce vei mânca la cină?

Nu ai nevoie de un doctorat în fizică avansată pentru a știi foarte bine când și unde continuumul spațiu-timp se contractă periculos. Da, este vorba despre bucătăria ta în jurul orei 6 pm. Minutele trec ca secundele, iar să mergi la magazin pare o călătorie epică greu de îndeplinit. Bineînțeles, în unele seri copiii așteaptă înfometați deși tocmai i-ai păcălit cu o gustare.

Ai două opțiuni: întinzi mâna după cutia cu paste, cum faci de obicei seara în astfel de situații, sau comanzi o pizza și transformi din nou seara într-o seară de film cu copiii. Și apoi, în timp ce urmărești Frozen pentru a zecea oară, decizi să fii mai organizat și să nu mai comanzi pizza în timpul săptămânii niciodată. Am trecut cu toții prin astfel de situații, dar am reușit să descoperim calea către un viitor al cinelor gătite în casă! Dacă îți este greu să decizi care va fi meniul tău săptămâna viitoare și apoi să te ții de plan, există aplicații care pot simplifica planificarea meselor pentru întreaga săptămână.

Mealime

Planificarea meselor cu Mealtime

Un mod simplu, sănătos și delicios de a găti acasă. Ai la dispoziție până la 200 de opțiuni personalizate, de la rețete simple vegetariene până la rețete speciale pentru cei care au intoleranță la lactoză și urăsc sparanghelul. Găsești și rețete conforme cu regulile unor diete populare cum ar fi paleo sau keto. Timpul necesar pentru gătire este de 30 de minute. În plus, poți exporta o listă cu ingredientele de care ai nevoie și să faci ușor cumpărăturile.

Aplicația este extrem de simplă: îți alegi dieta, specifici ce alergii și preferințe ai, numărul de porții și gata. (Poți chiar configura aplicația să-ți amintească să-ți faci planul pentru săptămâna următoare.)

Tu alegi ce ți-ar plăcea să mănânci săptămâna viitoare, faci un singur drum la supermarket pentru ingrediente și gătești în fiecare zi timp de 30 de minute. Procesul de luare a deciziilor nu ar putea fi mai vizual de atât: ai la dispoziție o mulțime de imagini cu rețete populare delicioase dintre care poți alege sau le poți introduce pe ale tale. După ce ai ales șapte, generezi lista pentru cumpărături, bifezi ingredientele pe care le ai deja (uleiuri, condimente…) și gata. Planificarea durează maximum 10 minute și ești pregătit pentru o nouă săptămână.

În fiecare seară, deschizi informațiile pentru rețetă (ustensile, ingrediente, instrucțiuni), gătești și te bucuri de o masă sănătoasă pregătită acasă. Aplicația este de asemenea un mod grozav de a descoperi noi rețete, ingrediente și arome. Este aproape amuzant să-ți planifici mesele viitoare. Această aplicație este preferata noastră datoriă experienței de utilizare pe care o oferă, a navigării intuitive și a designului modern!

Mealtime este o aplicație gratuită, care, în versiunea pro, oferă și rețete exclusive, informații nutriționale și filtre avansate.

Pepperplate

Această aplicație oferă aceleași funcții de bază: planificarea meselor și exportarea listei de cumpărături. Dacă vrei să-ți creezi propria carte de bucate, aceasta este alegerea perfectă pentru tine. Aplicația iOS este o extensie a cunoscutului website care oferă posibilitatea, extrem de atrăgătoare, de a îți introduce propriile rețete sau de a le importa din alte website-uri, copiind URL-ul.

AllRecipes

 

 

Pe lângă realizarea unui plan pentru întreaga săptămână, a generării listei de cumpărături, a video-urilor și a altor opțiuni tipice, această aplicație cu peste 30 de milioane de descărcări îți permite să și imprimi planul pentru următoarea săptămână. Dacă ai nevoie de un element vizual pentru a găti în fiecare seară, lipește planul pe frigider. Aplicația învață ce îți place cu fiecare rețetă salvată și îți oferă conținut personalizat.

Epicurious

 

Planificarea meselor cu Epicurious

 

Vrei să încerci cele mai bune rețete din revistele de specialitate? Ei bine, Epicurious îți oferă peste 35000 de rețete, așa că ai la dispoziție suficiente idei pentru o sută de ani de rețete noi. Bineînțeles, pe lângă toate acestea ai la dispoziție și posibilitatea de a genera lista de cumpărături și alte opțiuni cu care ne-am obișnuit. Aplicația este ca o revistă gourmet din moment ce include actualizări săptămânale, videouri, recenzii și o secțiune specială pentru rețetele tale preferate.

MealBoard

 

 

Gătește frugal, minimalist și fără să generezi deșeuri. Această aplicație te ajută să folosești ingrediente pe care le-ai cumpărat deja pentru rețete anterioare. Vei ști în sfârșit ce poți face cu năutul rămas și puțină salvie.

Descoperă mai multe aplicații utile pe iMagazin.ro

Vezi ofertele iSTYLE.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.