imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ce aduce nou iOS 9.3?


Apple a anunțat noi variante beta pentru toate sistemele de operare ale companiei. Astfel iPhone-ul și iPad-ul beneficiază de iOS 9.3 beta 1, Mac-urile primesc El Capitan 10.11.4 beta 1, pe Apple TV se poate testa tvOS 9.2 beta 1, iar utilizatorii de Apple Watch pot testa watchOS 2.2 beta. Este interesant faptul că iOS 9.2.1 și OS X 10.11.3 sunt încă în beta ceea ce ne pune în fața mai multor variante beta ale acelorași produse, care sunt lansate în același timp.

Ne vom concentra mai jos doar asupra actualizării iOS întrucât aceasta pare a fi cea mai consistentă.

Cei de la Apple au realizat un microsite dedicat acestei actualizări pe care o prezintă astfel:

Această ultimă actualizare iOS adaugă un număr important de inovații celui mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume. Sunt îmbunătățiri ale multor aplicații alături de noi adăugiri pentru CarPlay. iOS 9.3 te poate ajuta chiar și să dormi bine noaptea. Au fost introduse noi funcționalități care vor face utilizarea iPad-urilor în școli mai ușoară și mai bună pentru studenți și administratori.

Cele mai importante actualizări și îmbunătățiri menționate de Apple sunt:

blr_hero_large
Night Shift – Studiile de specialitate au arătat că expunerea la lumina albastră strălucitoare ne împiedică să adormim. Pe baza orei și a geolocației iOS-ul va putea determina dacă este noapte în locația dumneavoastră și ajustează automat culorile ecranului în spectrul cald. Dimineața setările revin la normal.

notes_large
Notes – În Notes îți notezi tot felul de lucruri. Acum vei putea să protejezi acele notițe care conțin date personale – detalii financiare, informații medicale, date de logare pe site-uri – cu ajutorul unei parole sau a amprentei.

news_large
News – Știrile care-ți vor apărea vor fi mai potrivite intereselor tale (din păcate News nu este momentan o funcționalitate disponibilă în Romania).

health_large
Health – Este mai simplu ca oricând să găsești aplicații third-party cu care să-ți poți monitoriza starea sănătății.

carplay_large
CarPlay – Au fost actualizate câteva aplicații pentru a le alinia cu aplicațiile din iOS 9. Apple Music, Maps se numără printre acestea.

apple_id_large
Education Preview – Au fost incluse noi funcționalități pentru educație. Acum elevii sau studenții pot partaja același iPad, o nouă aplicație Classroom, o nouă aplicație Apple School Manager și noi modalități de a gestiona Apple ID-ul.

Conform descrierii celor de la Apple această versiune beta pare a fi o actualizare majoră care aduce multe funcționalități noi și foarte interesante. Având în vedere însă faptul că deja este o variantă beta în teste, iOS 9.2.1, care probabil va fi lansată pe piață cel mai probabil înainte ca iOS 9.3 să devină variantă finală, vor mai trece câteva luni până vom avea instalate pe telefoanele noastre iOS 9.3.

sursa: Apple

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.