imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

În cazul în care Mac-ul tău e plin, apasă pe acest buton


În cazul în care nu mai ai spațiu de stocare pe Mac, computerul va începe să se comporte destul de ciudat. De exemplu, nu vei mai putea șterge fișierele din Trash. Ceea ce e ciudat, nu-i așa?

În urmă cu câteva zile, unul dintre colegii noștri a observat că sistemul era atât de încărcat încât începuse să funcționeze într-un mod ciudat. În cazul în care nu mai ai spațiu de stocare, nu mai poți șterge fișierele din Trash, iCloud nu mai funcționează în mod obișnuit, și nu mai poți salva documentele la care lucrezi. Este un fenomen straniu, deoarece utilizatorul nu observă că hard drive-ul este plin, din moment ce SSD-ul nu încetinește.

Ce e de făcut în astfel de cazuri? În primul rând, nu trebuie să-ți faci griji, există o soluție. În cel mai bun caz, un simplu restart este suficient, iar în cel mai rău caz va trebui să folosești Safe Mode. Practic, prin restartare sunt șterse informațiile din memoria cache, sistemul eliberând astfel spațiu de stocare. Tot ce trebuie să faci este să ții apăsat pe tasta Shift pe durata restartării, astfel încât computerul să intre direct în Safe Mode. Apoi șterge fișerele din Trash și toate documentele de care nu mai ai nevoie și repornește din nou sistemul.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.