imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Câteva noi funcții incluse în iOS 12 pe care Apple nu le-a anunțat


Deși prezentarea WWDC de ieri a dura mai mult de 2 ore și jumătate, timpul nu a fost suficient pentru a prezenta chiar toate funcțiile noi. Din fericire, Apple a făcut publică o întreagă listă cu schimbări, dintre care noi le-am ales pe cele mai interesante. 

Animații

Deși Craig Federighi a menționat faptul că aplicațiile iOS 12 se vor deschide mai repede, modificările în cazul camerei și al tastaturii, Apple a mers mai departe. Chiar și animațiile de sistem vor fi mai rapide: “Când faci lucruri cum ar fi să activezi Control Center, să dai swipe în timp ce ai mai multe aplicații deschise, sau dai scroll în aplicații , răspunsul este mult mai fluid.” Amin.

Completarea automată a parolelor din Messages

Nu este 100% clar la ce fel de informații va avea acces această funcție, dar, dacă am înțeles bine, iOS va putea lua parole trimise prin Messages. În cazul autentificării în doi pași, se poate întâmpla ca aplicația sau website-ul să trimită un cod de confirmare utilizatorilor printr-un mesaj text. De acum încolo, sistemul va detecta în mod automat aceste mesaje și îți oferi imediat varianta de completare automată, iar utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să copieze informațiile din aplicația Messages.

Folosirea parolelor de la manageri de parole terți.

Există o mulțime de aplicații pentru gestionarea aplicațiilor pe piață: 1Password, LastPass și Dashlane sunt doar câteva dintre cele mai populare. Cu toate acestea, iCloud Keychain are avantajul de a fi o aplicație nativă, extrem de bine integrată în sistem. Dar, dacă dezvoltatprii doresc acest lucru, funcția Quick Type va permite utilizatorilor să folosească parolele gestionate de aplicații terțe.

Sharing de parole

Una dintre funcțiile iOS de-a dreptul magice este funcția de sharing a parolelor WiFi. Este vorba despre acea fereastră pop-up care apare pe dispozitivul tău când cineva vrea să se conecteze la rețea. Pe baza acestui sistem, vei putea împărtăși cu ceilalți toate parolele, indiferent de dispozitivul Apple ales.

Parole puternice configurate automat și avertismente

În timpul oricări autentificări, iCloud Keychain se oferă să genereze o parolă sigură și unică pentru tine. Odată cu introducerea iOS, această funcție va fi disponibilă și pentru aplicații. Iar sistemul te va notifica de asemenea dacă ai folosit aceeași parolă pe două site-uri diferite, evitând astfel potențialele riscuri.

Siri te poate ajuta să-ți găsești parola

Și ultima funcție legată de parole: Siri va putea să îți arate parola pentru un scurt interval de timp, dacă i-o ceri. Evident, doar în cazul dispozitivelor deja deblocate.

Alerte critice

În iOS 12, Apple chiar a extins funcția Do Not Disturb. Poți foarte ușor să configurezi diferite alarme critice care să nu fie afectate de funcția Do Not Disturb. Va fi ceva asemănător cu opțiunea VIP calls, dar cu mai multe opțiuni, într-un mod mai complex.

Suport pentru formatul foto Raw

Faptul că începând cu iOS 12 iPhone-urile vor putea face fotografii în format RAW este o schimbare importantă pentru fotografii profesioniști. Cu iOS 12, vei avea șansa să imporți fotografii RAW de pe iPhone și iPad direct pe iPad Pro pentru editare.

iPad cu gesturile de control de la iPhone X

Controlul prin gesturi este una dintre cele mai interesante caracteristici ale iPhone X. Prin comenzile simple și intuitive, experiența de utilizare a devenit și mai plăcută. Odată cu iOS 12 iPad-urile au moștenit o parte din gesturi de la iPhone X. Chiar dacă nu avem un dispozitiv iPhone Pro X  cu tehnologie Face ID și fără buton Home, schimbarea este cu adevărat plăcută.

Sursa: The Verge

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.