imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Câte iPhone-uri încap pe corpului unei femei?


Aceasta a fost probabil și întrebarea pe care și-a pus-o o femeie din China, care a decis să-și lipească cu bandă adezivă iPhone-uri în greutate totală de 20 de kilograme pe corpul ei. Cu toate acestea, povestea s-a terminat cu o tristă neînțelegere, deoarece poliția a înregistrat evenimentul ca încercare de contrabandă.

The Verge a raportat povestea. O femeie din China a crezut că veniturile ei sunt puțin prea mici pentru gustul ei, așa că s-a hotărât să facă contrabandă. Este cunoscut faptul că cei care trăiesc în sau lângă Shenzhen fac contrabandă cu iPhone-uri: această idee s-a potrivit ca o mănușă protagonistei noastre, așa că a cumpărat 102 iPhone-uri din Hong Kong, unde iPhone-ul este mai ieftin, intenționând să le transporte înapoi în Shenzhen pentru a le vinde pe piața neagră.

Ea a venit evident cu un plan genial pentru a rezolva problema: va prinde cu bandă adezivă cele 20 kg de iPhone pe corpul ei și va încerca să se miște cât mai natural posibil. Singurul lucru de care nu a ținut seamă este că ofițeri de poliție care lucrează în Shenzhen au o înaltă pregătire și ochi buni și observă imediat o persoană suspectă, mai ales când acea persoană poartă o pălărie, o eșarfă, mănuși și o haină de iarnă în mijlocul verii. Mai mult, au observat detalii cum ar fi faptul că brațele femeii sunt disproporționat de subțiri în comparație cu torsul îngroșat de telefoane.

Acești ofițeri de poliție nu s-au oprit și au percheziționat-o constatând că transportă 102 iPhone-uri (și 15 ceasuri de lux) sub toate aceste straturi. Telefoanele erau suprapuse în patru straturi pe corpul femeii care a fost numită “femeia de fier” în mass-media chineză.Polițiștii au dus-o la închisoare unde probabil va profita foarte mult de abilitățile sale excepționale de contrabandă.

De ce ar vrea cineva să facă contrabandă cu iPhone-uri într-o țară în care Apple vinde oficial produsele de ani de zile? Răspunsul este destul de simplu: iPhone-urile sunt cu 30% mai scumpe în China datorită diferitelor taxe și obiceiuri decât în Hong Kong.

Femeia pe care au prins-o acum a stabilit și un record cu această ocazie. Poliția din Shenzhen a declarat că infractorii încearcă, de obicei, să treacă cu mai puține dispozitive, chiar și cei mai experimentați contrabandiști “au încercat cu doar 94 de telefoane”. Acea persoană era bărbat, așa că probabil era mai puțin vizibil în cazul lui.

Cu toate acestea, avem o veste bună pentru contrabandiști: Winter is Coming!

sursa: The Verge

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.