imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ghici câte iPhone-uri active sunt în Statele Unite


Ei bine, vă putem spune din start că sunt incredibil de multe. În plus, avem de a face cu un număr de iPhone-uri active aflat în creștere continuă. Iar asta nu e deloc un rezultat rău, pe o piață care se confruntă destul de des cu stagnarea.

Desigur, încă se resimt și semnele declinului. Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) a făcut un studiu legat de numărul de iPhone-uri active în Statele Unite. Rezultatele au indicat o cantitate destul de mare. Mai precis:

181 de milioane de iPhone-uri active.

Sunt cu 5 milioane mai multe unități decât cele 176 de milioane înregistrate în semestrul trecut. Așadar, Apple se poate lăuda cu o creștere de 3% pe cea mai importantă piață a sa. În aceeași perioadă a anului trecut, rezultatul a fost de 159 de milioane. Prin urmare, la nivel anual, creșterea e de 14%: ar fi vremea ca șampania să fie scoasă de la rece.

Cu toate astea, nu o sticlă de Krug Clos d’Ambonnay 1995, ci o șampanie de calitate mai scăzută. Asta pentru că cifrele nu sunt la fel de impresionante ca cele înregistrate între anii 2006 – 2017, când creșterea anuală a fost de 17%, iar cea semestrială de 4%. Oricum, în condițiile în care piața tinde să stagneze de câțiva ani buni, rezultatele nu sunt deloc rele.

Mai ales că dispozitivul apărut ceva mai târziu pe piață și care se presupune ar fi deosebit de popular datorită raportului valoare-preț, iPhone XR, nu a fost încă inclus în statistică. Cu toate astea, au fost incluse modelele de generație mai nouă: XS, XS Max, 8, 8 Plus și X. Acestea constituie 25% din cele 180 de milioane, unde sunt incluse și cele 2 milioane de unități iPhone XS și XS Max care au fost vândute în ultimele zece zile ale semestrului.

iPhone-uri active

Pe viitor, statisticile asemănătoare realizate de companiile de cercetare de piață vor fi extrem de importante. În momentul prezentării raportului semestrului curent, Apple a afirmat că nu va mai preciza numărul de unități vândute pentru fiecare model de iPhone. În lipsa unor informații oficiale, ne vom putea baza doar pe astfel de informații ale companiilor de cercetare de piață.

Sursa: 9to5Mac

ipadmini5
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.