imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Câte din actualele tale aplicații nu vor funcționa cu iOS 11?


Îți vom arăta unde poți verifica de la care aplicații pe 32 de biți va trebui să-ți iei rămas bun odată cu lansarea iOS 11 – din cauză că vor exista asemenea aplicații, chiar multe. Aproximativ 8% din tot App Store-ul este prea învechit pentru noul sistem…

Am scris deja despre faptul că aproximativ 187 de mii de aplicații care vor deveni neutilizabile odată cu apariția iOS 11 încă de la mijlocul lui martie. Motivul pentru care așa stau lucrurile este că noul sistem de operare nu va mai suporta aplicații pe 32 de biți. Prima dată când Apple s-a mutat pe o arhitectură a procesorului de 64 de biți a fost odată cu iPhone 5s, aceasta devenind de atunci arhitectura standard de pe piața telefoanelor. Nu este chiar atât de surprinzător că era 32 de biți se apropie de final.

Mai mult, Apple ne-a oferit suficient timp pentru a ne muta, dat fiind că App Store-ul suportă aplicații pe 32 de biți chiar și azi. Totuși, un mesaj tip pop-up a apărut la fiecare primă deschidere a unei aplicații pe 32 de biți în iOS 9, avertizând utilizatorul că aplicația ar putea încetini sistemul considerabil. Atenționarea a devenit mai severă odată cu iOS 10: aici putem citi că iOS va înceta să mai suporte aplicațiile pe 32 de biți curând.

Acest „curând” despre care am crezut în trecut că se află într-un viitor îndepărtat și la care am ridicat din umeri începe să devină tot mai real pe măsură ce se apropie luna septembrie. De aceea trebuie să verificăm pentru ce aplicații de pe telefonul nostru trebuie să căutăm înlocuitoare pe App Store. Totul va dura doar câteva secunde, și va trebui să parcurgi următorii pași:

  • Deschide Settings.
  • Accesează General > About.
  • Aici, mergi în jos până la linia care afișează câte aplicații ai.
  • Dacă o poți selecta pe aceasta, vei vedea o listă de aplicații care vor deveni indisponibile într-o pagină nouă.
  • Dacă nu o poți selecta și nu apare nicio pagină ai noroc: nu ai nicio aplicație pe telefon care va deveni indisponibilă.

Câte aplicații vor fi afectate de acest fenomen este un punct interesant de discuție. Compania de analiză Sensor Tower a vorbit despre asta în martie, spunând că sondajul lor a relevat că 8% din App Store (cele 187 de mii de aplicații despre care vorbeam) va fi afectat.

Dacă aplicația ta preferată a avut o actualizare în ultimii doi ani cu siguranță nu ai de ce să-ți faci griji. Începând cu februarie 2015, nu se mai poate încărca în App Store nicio aplicație care să nu suporte arhitectura pe 64 de biți, iar din iunie 2015 nu mai poți lansa nici măcar o actualizare incompatibilă cu sistemul.

Dacă te-ai gândit că Apple se joacă cu dezvoltatorii omorând aplicațiile pe 32 de biți, sau că poate asta e tactica lor de a împinge oamenii să cumpere telefoane noi, va trebui să te dezamăgim. Apple încearcă să creeze cea mai bună experiență posibilă pentru utilizatori. Un sistem pe 64 de biți trebuie mai întâi să descarce un subsistem pe 32 de biți pentru a le face pe cele pe 32 de biți să funcționeze, o acțiune care este evident intensă în ce privește resursele. Ea nu face niciun bine nici performanței, nici duratei bateriei.

sursa: 9to5mac

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.