imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cât valorează parola unui angajat Apple?


Irlanda reprezintă o poziție foarte importantă în strategia Apple. În Cork este singura fabrică deținută de companie, care produce computere. Despre această locație s-a tot vorbit în ultima vreme, de cele mai multe ori legat de investigațiile Uniunii Europene cu privire la suspiciunile că scutirile de taxe oferite Apple de către autoritățile irlandeze nu au fost conforme cu legislația europeană în vigoare.

Altul este motivul pentru care filiala irlandeză a companiei din Cupertino a ajuns iarăși în centrul atenției: de această dată este vorba despre angajații Apple.

Au apărut în presă mai multe declarații ale unor angajați sau foști angajați ai companiei care, sub protecția anonimatului, au dezvăluit faptul că mulți dintre ei sunt contactați de către diferite persoane pentru a-și dezvălui propriile date de identificare.

Mi-aș putea vinde online Apple ID-ul și parola pentru 20.000 de euro (15.000 £, 23.000$) mâine. Atât de mult este oferit pentru aceste date.

Conform declaraţiei acestui angajat, hackerii oferă în mod constant salariaţilor Apple sume similare pentru datele lor de identificare. Interesant este faptul că angajații care sunt abordați nu ocupă poziții de top în cadrul companiei, țintele predilecte fiind angajații tineri sau cei care abia au fost promovați în poziții de „middle management”.

Ați fi surprinși cât de mulți oameni ne contactează, pe oricare dintre noi, angajații Apple. … Primești propuneri pe email care-ți oferă mii (de euro) pentru a primi accesul în sistemul Apple.

AppleEuropeanHQCorkExam010615_large
Sediul Apple din Cork, Irlanda

Nu se precizează ce anume doresc să facă hackerii cu aceste date. Cea mai nevinovată variantă ar fi faptul că aceștia doresc să găsească informaţii despre eventualele viitoare produse și termenele de lansare ale acestora, date pe care le-ar putea eventual monetiza ulterior, mai ales datorită politicii de confidențialitate practicate de Apple. Ar fi interesant de aflat și care sunt motivele pentru care au ales hackerii să țintească tocmai personalul filialei Apple din Irlanda. Dar poate cu timpul vom afla unele răspunsuri.

sursa: Business Insider UK, 9to5Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.