imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Cât de interesant poate fi Game of Thrones?


În ultima vreme zilele de luni au devenit foarte interesante și multă lume le așteaptă cu înfrigurare, căci nu-i așa, ziua de luni nu însemna nimic altceva decât un nou episod Game of Thrones. Cum ne influențează noua serie HBO pulsul? Apple Watch vă răspunde!

V-am prezentat deja aplicația Cardiogram. Apple Watch poate anticipa probleme cardiovasculare de care utilizatorii nu sunt încă conștienți. Evident, dezvoltarea unei astfel de aplicații necesită foarte multă muncă de cercetare. Dezvoltatorii au început să lucreze la ceva complet diferit.

Ei au măsurat modul în care pulsul utilizatorilor s-a modificat în timp ce vizionau Game of Thrones.

În studiul intitulat “Cum vă afectează Game of Thrones ritmul cardiac”, au fost implicați 300 de voluntari. Aceștia au fost foarte atent monitorizați, în timp ce urmăreau episoadele Game of Thrones. Pulsul le-a fost măsurat în mod constant cu ajutorul Apple Watch-ului. Ei au urmărit primele patru episoade din sezonul 7, timp în care s-au realizat mai mult de 2,3 milioane de măsurători.

Atenție, urmează spoilerele!

Scena cea mai interesantă (când pulsul participanților la studiu a fost cel mai înalt) a fost scena de luptă care conține cele câteva minute cu Jamie Lannister și Daenerys Targaryen (și dragonul ei) . Scena de acțiune a dus pulsul spectatorilor la o medie de 91 bătăi pe minut. Adică cu 8 bătăi mai mult decât normalul.

Locul doi, în ceea ce privește intensitatea emoțiilor stârnite, este scena de deschidere a primului episod, când Arya Stark se răzbună pe Casa Frey care-i ucisese aproape întreaga familie. Evident, momentul cheie al scenei a fost atunci când Arya a spus “Spune-le că iarnă a venit pentru Casa Frey.” Pulsul spectatorilor a crescut până la 83.2 bătăi pe minut. Aceasta a fost cea mai interesantă scenă care nu implică o luptă.

Următoarele cele mai bune scene nu au implicat nici ele nici o luptă, conversațiile au fost suficiente. Prima întâlnire dintre Daenerys, Ser Davos și Jon Snow a înregistrat aproape 83 de bătăi pe minut, la fel ca propunerea lui Euron Greyjoy către Cersei Lannister și conversația dintre Daenerys și Varys despre loialitate.

Rezultatul poate fi surprinzător atât pentru fani, cât și pentru cercetători, dar se pare că regizorii serialului știu exact cum să stârnească emoțiile fanilor. Diagrama de mai sus arată pulsul mediu al telespectatorilor. Este destul de clar că tensiunea se acumulează la sfârșitul fiecărui episod. Nu este surprinzător faptul că fanii sunt foarte nerăbdători să apară un nou episod al serialului la începutul fiecărei săptămâni.

sursa: AppleInsider

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.