imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Dacă ai fi designer de UI, cât de bun ai fi?


Un joc scurt, dar distractiv, îți va arăta dacă ai stofă să fii designer de User Interface (UI). Vei putea găsi cele mai mici detalii care nu se potrivesc cu restul design-ului?

În zilele noastre, design-ul e la fel de importat pentru site-urile web ca pentru orice altă platformă și conținut. În afară de aptitudini tehnice, pentru ca produsul tău să fie intuitiv și confortabil de utilizat, ai nevoie și de alt tip de cunoștințe. Cei care le posedă pe amândouă, se pot numi designeri de UI (User Interface).

Desigur, aceste aptitudini pot fi învățate. Există câteva reguli de aur: spațiere, culori și margini care sunt pe placul utilizatorilor. Designerii buni de UI aplică aceste reguli de fiecare dată. Cu toate astea, e cu totul altceva să ai un ochi antrenat pentru astfel de lucruri. În afară de creativitate, User Interface presupune și o bună intuiție estetică.

Un exceclent joc de UI.

Cu Can’t Unsee, îți poți testa aptitudinile. Cum poți observa tipare, armonii, alinieri, linii și alte mici greșeli? Toate sunt demonstrate de pe regulile de design utilizate de iOS. De aceea, e posibil ca utilizatorii de iPhone să se bucure de un mic avantaj. Cu toate astea, cele mai multe erori de design sunt absolut comune și simple.

Există trei niveluri (easy, medium și hard), fiecare cu câte 15 exemple diferite. În fiecare exemplu, trebuie să compari două fragmente, aparent identice, dintr-o interfață de utilizator. Însă doar una dintre acestea e corectă din punct de vedere al designului. Sarcina ta e să o găsești. După ce ai ales, primești imediat un feedback, ca să știi care era greșeala. Iar apoi – după cu indică și numele – nu vei mai putea uita eroarea…

Încearcă și tu Can’t Unsee!

Sursa: The Verge

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.