imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Căștile AirPods sunt de fapt adevăratele câștigătoare ale Cupei Mondiale


Practic, jucători din toate echipele s-au afișat purtând căști Beats sau AirPods atunci când nu se aflau pe teren. Ai observat? Este foarte ușor să devii sponsor oficial fără să fie nevoie de sponsorizare.

Cupa Mondială de Fotbal este unul dintre acele evenimente pentru mase care sunt urmărite în toate țările, iar lumea sărbătorește de parcă ar fi o sărbătoare națională. Zeci de milioane de oameni urmăresc fiecare meci (în total 3,2 miliarde de spectatori au urmărit Cupa Mondială în 2014). Nu este deloc surprinzător că firme și companii de succes încearcă să sponsorizeze evenimentul. FIFA, organizația care este responsabilă pentru acest eveniment, va câștiga aproximativ 1,6 miliarde din marketingul competiției din acest an. Este un instrument de marketing destul de scump, dar și eficient.

Cel puțin în cazul celor care au nevoie de o astfel de promovare.

Ideea este că Apple este deasupra unor astfel de modalități de promovare meschine. Strategia lor este mai simplă, creează produse de calitate care sunt atât de populare și de cool, încât nici nu mai este nevoie să ceară starurilor din fotbal să le poarte. Este de fapt o formă de promovare mult mai credibilă.

Astfel, din acest punct de vedere, marele câștigător al Cupei Mondiale sunt cu siguranță căștile AirPods, care, se pare că sunt un produs extrem de popular printre fotbaliști, dar și căștile Beats stau bine la capitolul popularitate. Mai ai vreun dubiu? Uită-te cu atenție la fotografiile de mai jos și convinge-te.

Neymar Jr. Brazil. AirPods.

Guillermo Ochoa. Mexico. Airpods.

 

Javier Hernandez. Mexico. AirPods.

Julian Draxler. Germany. AirPods.

Romelu Lukaku. Belgium. Beats.

Jesse Lingard. England. AirPods.

Kyle Walker és Danny Welbeck. England. AirPods.

Marcus Rashford. England. Beats.

 

Willian Borges da Silva. Brazil. An odd one out, with simple EarPods.

 

Team of Argentina. Mixing AirPods and Beats.

E totuși amuzant că FIFA are reguli destul de stricte în ceea ce privește marketingul de ambuscadă prin care jucătorii sunt plătiți să poarte anumite produse pe durata Cupei Mondiale, chiar dacă respectiva companie producătoare nu a plătit pentru a fi sponsor oficial al competiției. De aceea, atunci când un jucător poartă căștile Beats pe stadion logo-ul este acoperit. AirPods nu au un logo vizibil, însă designul este atât de unic, încât nu pot fi confundate cu alte căști.

 

Sursa: Quartz

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.