imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

CarPlay: avem, în sfârșit, suport pentru Google Maps


Mai repede decât am fi crezut. Mulți dintre noi au așteptat cu nerăbdare acest moment, iar acum, așteptarea a luat sfârșit. Vom putea utiliza Google Map pe CarPlay. Următoarea pe listă e aplicația Waze…

Funcția CarPlay de la Apple e disponibilă de foarte multă vreme; de când au fost lansate iPhone 5 și iOS 7.1. CarPlay îți permite să conectezi iPhone-ul la sistemul mașinii și să utilizezi, astfel, diferite aplicații.

Pe de o parte, utilizarea telefonului în timp ce conduci devine legală și mult mai sigură. Asta pentru că poți controla telefonul de pe bordul mașinii. Pe de altă parte, CarPlay îți permite să te bucuri de toate avantajele iOS, de la muzică la preluarea apelurilor. Și să nu uităm, desigur, cel mai important aspect: navigarea… Singura problemă de până acum era faptul că

începând cu iOS 7.1, timp de aproximativ 5 ani, utilizatorii puteau folosi pe CarPlay doar Apple Maps.

CarPlay pe bordul unei mașini.

În zilele noastre, Apple Maps nu mai e dezastrul care s-a dovedit să fie la momentul lansării. Însă, aplicația Apple e departe de a se număra printre cele mai populare aplicații de navigație. Aceasta e o realitate. Una peste alta, ideea e că majoritatea utilizatorilor ar prefera să utilizeze Google Maps sau Waze, dacă ar putea. Dar nu aveau această posibilitate.

Asta până acum, când a fost lansat iOS 12!

Când a fost prezentat noul sistem, Apple a anunțat că acesta va permite dezvoltatorilor terți să includă suport CarPlay în aplicațiile lor. Desigur, cei de la Google nu au ratat această oportunitate. Recent, au început să apară și primele informații. Când s-a făcut anunțul, noi am crezut că procesul va dura ceva mai mult. Însă Google a lansat versiunea 5.0 Google Maps pentru iOS, iar această opțiune e deja implementată.

La asemenea vești minunate, nici Google nu și-a putut reține entuziasmul pentru sine și a făcut o postare despre acest update:

Lucruri care ne încântă nespus: curcubeie, pui de căței și navigarea cu Google Maps pe Apple CarPlay.

Nici noi nu am fi putut găsi cuvinte mai potrivite. Din partea celor de la Waze încă nu avem nicio veste, însă cu siguranță nu avem prea mult de așteptat.

Sursa: The Verge

Află mai multe: iOS 12 aduce vești bune pentru utilizatorii CarPlayApple a creat o experiență de condus completă

Vezi oferta de produse iStyle!

ipad6
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.