imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Care va fi soarta platformei de publicitate de la Apple iAd?


Steve Jobs anunța în 2010 lansarea platformei de publicitate în iOS. El prezenta o nouă viziune a publicității pe mobile în dorința de a oferi o opțiune mai bună decât ceea ce exista la acea oră. iAd balansa cel mai bine cele două componente esențiale ale unui ad, interactivitatea și emoția. Anunțurile publicitare sunt afișate utilizatorilor direct în aplicații fără ca aceștia să mai fie scoși din aplicația pe care o utilizau. iAd a reușit să facă acest lucru, însă se pare că au fost costuri foarte mari legate de această abordare. Administrarea de către Apple a dezvoltării acestor ad-uri a îngreunat foarte mult adoptarea platformei, aceasta nereușind să aducă venituri semnificative companiei. În 2014 Tim Cook a recunoscut că iAd reprezintă o “foarte mică” parte din veniturile celor de la Apple.


Conform celor de la BuzzFeed News, aceștia au primit din partea unor surse familiare Apple informații conform cărora compania intenționează să reducă resursele alocate acestui proiect și să realizeze trecerea la o platformă iAd automatizată.

Asta înseamnă că implicarea directă a celor de la Apple în vânzarea și crearea de reclame va înceta. Compania va lăsa crearea, vânzarea și managementul ad-urilor în mâna celor care o fac cel mai bine: agențiile media și de publicitate. “Este ceva la care nu ne pricepem” a declarat o sursă din interiorul Apple celor de la BuzzFeed News.

În consecință Apple va micșora treptat echipa de vânzări și va actualiza platforma astfel încât agențiile să poată vinde direct clienților. O altă consecință este faptul că agențiile vor putea păstra integral profitul realizat prin vânzarea de publicitate prin platforma iAd.

Cei din industria de advertising care sunt familiari cu planurile Apple cu privire la iAd sunt intrigați de acestea dar în același timp pozitivi:

Cred că va fi foarte bine pentru agenții, le oferă posibilitatea de a avea un dialog direct cu clienții, spre deosebire de situația de până acum când totul se întâmpla printr-un intermediar de la Apple. Accesul va fi mai bun și ușor de gestionat – teoretic.

sursa: Buzz Feed News, MacRumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.