imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Când va apărea versiunea beta pentru public a iOS 12?


În ultimele zile, mulți dintre voi ați întrebat când veți putea testa iOS 12 și macOS Mojave, dacă nu sunteți dezvoltatori. Vă spunem imediat la ce ne așteptăm …

Deoarece Apple este renumit pentru introducerea de noi sisteme în cadrul unui spectacol minunat, nu doar presa, ci și utilizatorii obișnuiți doresc să vadă inovațiile. Singura capcană din poveste este faptul că WWDC este în general urmat de o perioadă beta, noile sisteme urmând a fi lansate abia în septembrie.

E ca și cum ai ști deja din vară în ce va consta cadoul tău de Crăciun, dar totuși să fii nevoit să aștepți până în decembrie.

Nu este de mirare că mulți oameni nu pot aștepta atât de mult și, în schimb, își asumă bucuroși șansa marilor, dar riscantelor oportunități oferite de variantele beta. Și când spunem „riscant” ne referim la faptul că aceste sisteme se află în perioada lor de testare, astfel încât acestea pot conține greșeli cruciale care pot distruge cu ușurință utilizarea zilnică. Prin urmare, sugerăm ca decizia cu privire la testarea versiunii beta să fie luată doar de cei care 1, știu exact ce să facă 2, îndrăznesc să-și asume riscul.

Există diferențe între diferitele versiuni beta. Prima versiune și cea mai veche versiune este întotdeauna versiunea beta pentru dezvoltatori. După cum o indică și numele, este pentru dezvoltatori, și în consecință ai nevoie de un cont de dezvoltator care să nu fie gratuit. Deoarece majoritatea dintre noi nu avem, singura noastră opțiune este beta-ul public pe care fiecare utilizator entuziast îl poate atinge. Ei bine, sună frumos, dar de obicei vine mai târziu decât versiunea beta pentru dezvoltatori.

Pentru moment, iOS 12 și macOS sunt disponibile doar în versiunea beta pentru dezvoltatori. După WWDC, mulți dintre voi v-ați întrebat când va apărea versiunea beta pentru public, deoarece sunteți nerăbdători să le încercați.

Nu putem spune exact când va fi data de lansare, vom ști acest lucru doar în momentul anunțului oficial al Apple. Pe baza datelor din anii anteriori, putem trage o concluzie, deci să vedem programul de lansare din ultimii trei ani:

  • WWDC 2015, 8 iunie: iOS 9 și macOS El Capitan Public Beta – 9 iulie
  • WWDC 2016, 13 iunie: iOS 10 și macOS Sierra Public Beta – 7 iulie
  • WWDC 2017, 5 iunie: iOS 11 Public Beta – 26 iunie; macOS High Sierra Public Beta – 29 iunie (unele inconveniențe au apărut în timpul lansării, așa că a sosit un pic mai târziu)

Pentru a rezuma, în 2015 au existat 31 de zile între WWDC și lansarea primei versiuni beta pentru public; în 2016 au existat 24 astfel de zile; și în 2017 exact 3 săptămâni, adică 21 de zile. În medie, putem spune că data aproximativă de lansare la care ne putem aștepta pentru versiunile OS 12 și macOS Mojave va fi probabil:

29 iunie

Deci, cei care așteaptă sosirea sistemelor trebuie să se pregătească în avans, în primul rând făcându-și un backup.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.