imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Calibrarea Apple Watch-ului pentru măsurători mai precise


Majorității proprietarilor de Apple Watch le place să-și utilizeze smartwatch-urile în timp ce lucrează. Dacă sunteți unul dintre aceștia, merită să vă dedicați ceva timp pentru a calibra corect ceasul, astfel încât să poată realiza cele mai exacte măsurători posibile.

Dacă faceți exerciții fizice în mod regulat, atunci știți cât de important este să vă monitorizați performanța și intensitatea antrenamentelor, care a fost evoluția pulsului, pentru a putea trage anumite concluzii din aceste date. Este esențial ca Apple Watch-ul să înregistreze cât mai exact posibil aceste date.

Fiecare aplicație de fitness solicită date de bază atunci când este lansată prima dată și nu este bine să treceți peste acești pași, chiar dacă așa v-ați dori. Pentru a vă măsura greutatea exactă, indicele BMI, procentul de apă și grăsime corporală, masa musculară și osoasă și ritmul cardiac, puteți cumpăra un cântar Nokia Body Cardio. Este foarte util și puteți găsi mai multe informații despre el aici.

După ce ați măsurat și ați introdus datele corecte, calibrați viteza și locația ceasului. În primul rând, indiferent de modelul de ceas pe care îl aveți, accesați pe iPhone meniul Settings > Privacy > Location Services și activați “Location Services”. Dacă doriți să mergeți mai departe, derulați până la System Services în meniul Location Services, unde puteți activa “Motion Calibration & Distance”.

Acest lucru este suficient pentru Apple Watch Series 2 și Series 3. Dacă ați urmat acești pași, puteți fi siguri că ceasul va efectua măsurătorile cele mai exacte. Proprietarii Apple Watch Series 1 și Series 0 trebuie să facă alte ajustări, deoarece aceste modele nu au GPS, deci trebuie să le calibrați cu iPhone-ul când vă aflați afară. Mergeți afară în aer liber și căutați un loc deschis și cât mai drept, unde conexiunea GPS este fiabilă.

Este important să o faceți în condiții meteo bune: rezultatele pot fi greșite în condiții meteo defavorabile, cum ar fi ploaia sau atunci când este cerul înnorat. Țineți iPhone-ul în mână sau îl puneți pe braț și faceți o plimbare sau o alergare de cel puțin 20 de minute. Cu cât vă deplasați mai mult, cu atât ceasul poate fi calibrat mai bine. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să alergați un maraton, doar că ceasul își va calibra în mod constant datele extrase din mișcare de acum încolo, pentru a vă măsura cât mai precis cadența și pentru a obține o imagine cât mai exactă a antrenamentului.

Dacă vi se pare că ceva este în neregulă, accesați aplicația Apple Watch, de unde puteți reinițializa dispozitivul accesând Privacy > Reset Fitness Calibration Data.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.