imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Călătoria iPhone-ului X în jurul lumii


Te-ai gândit vreodată din cât de multe țări provin acele mici componente ale iPhone-urilor? Din surprinzător de multe. Este un real proiect de colaborare internațională.

“Proiectat de Apple în California. Asamblat în China “. Asta scrie pe spatele celor mai multe produse Apple. Dacă ar indica fiecare țară care furnizează componentele iPhone-urilor, dispozitivul ar semăna mai degrabă cu un contract decât cu un dispozitiv frumos.

Din moment ce iPhone X nu este încă comercializat, putem face doar presupuneri pe baza componentelor din modelele anterioare. Potrivit majorității surselor, Apple s-a bazat pe bunul său lanț de aprovizionare pentru a produce noul dispozitiv emblematic.

Să vedem ce țări vizitează dispozitivul înainte de a ajunge la noi.

Ecranul

Pentru trecerea la ecranul OLED din margine în margine, Apple a trebuit să se despartă de furnizorii săi din Coreea de Sud, LG, și compania japoneză Sharp, și s-a întors către competitorul Samsung.

Acest nou acord a adus mai mult de 4 miliarde de dolari celor de la Samsung, mai mult decât propriul Galaxy S8. Inutil să spunem că Apple face tot posibilul pentru a schimba această situație cât mai curând posibil.

Camera TrueDepth

O altă componentă interesantă este sistemul camerei TrueDepth care este un pic mai complex decât ecranul. Camera cu infraroșu constă dintr-un filtru infraroșu și un așa numit senzor de imagine. Primul este produs de Viavi Solutions (SUA), iar cel de-al doilea de STMicroelectronics (Franța și Italia) și AMS (Austria).

Componenta principală a tehnologiei flood illuminator este VCSEL (Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser). Acesta este fabricat de Lumentum Holding și II-VI Inc. din SUA. Flood illuminator-ul în sine este asamblat de LG Innotek și Sharp, care aduc din nou pe hartă Coreea de Sud și Japonia.

SUA, China, Japonia, Coreea de Sud, Italia, Franța, Austria, Singapore

Ei asamblează și Dot Projector-ul, care necesită diode laser ale producătorilor și lentilele Wafer Level Optic de la Heptagon (Singapore) (care a fuzionat recent cu AMS) și Himax Tech (China). Pentru ca Face ID-ul să funcționeze este necesară o cooperare americană, europeană și asiatică. Nu e de mirare că au apărut unele obstacole în timpul fabricației …

Alte componente

În ceea ce privește celelalte componente, nu există diferențe față de modelele anterioare. Aici principalele surse ale Apple sunt:

● Baterie – Samsung (South Korea), Huizhou Desay Battery (China)
● Camera – Sony (Japonia)
● Procesor, cip – TSMC (Taiwan)
● Memoria Flash – Toshiba (Japonia), Samsung (Coreea de Sud)
● DRAM – SK Hynix (Coreea de Sud)
● LTE – Intel, Qualcomm (SUA)
● Cipurile de tip mixed-signal (cum ar fi NFC) – NXP (Olanda)
● eCompass- Alps Electric (Japonia)
● Giroscopul – STMicroelectronics (Franța, Italia)
● Cipsetul Audio – Cirrus Logic (SUA)
● Semiconductoare – Texas Instruments, Fairchild, Maxim Integrated (SUA)
● Componente ale Touchpad-ului – Broadcom (SUA, cu producție asiatică)
● Accelerometrul – Bosch (Germania), Invensense (SUA)

SUA, China, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Italia, Franța, Germania, Olanda, Austria

Și aceasta este doar o parte a listei de aproximativ 200 de colaboratori cu care lucrează Apple.

Unde prinde totul viață

Asamblarea, așa cum scrie și pe etichetă, se întâmplă în China, în principal pe faimoasele linii de producție ale Foxconn și Pegatron. Acesta este locul unde iPhone-ul X s-a născut cu adevărat.

Produsul final ajunge la depozitul central din Elk Grove, California de unde pleacă mai departe către furnizorii de telefonie și revânzători. De asemenea, există numeroase depozite mai mici în întreaga lume care au menirea de a onora comenzile online într-un mod cât mai eficient.

După toată această călătorie prin întreaga lume, iPhone X ajunge la utilizatorii care, sperăm, îl vor folosi cu plăcere.

sursa: MacWorld.co.uk, SupplyChain247, TechInsights

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.