imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Calamarul Emoji stârnește un scandal internațional


Datorați câte o scuză fiecărui cefalopod în parte! Oameni fără inimă! Ce aveți cu calamarul emoji?

Acum te-am prins, Apple! Întotdeauna spui că ești o companie „verde, ce reciclează în proporție de 100%, atentă la mediul înconjurător”. Chiar credeai că ne poți duce cu zăhărelul? Chiar credeai că dacă lansezi MacBook-uri din materiale reciclabile înseamnă că poți face ce vrei? Nu știai că minciuna are picioare scurte?

Însă permite-ne să-ți punem o întrebare. Ce reprezintă poza asta? Hmm? HMMM??!!

Calamarul emoji

O caracatiță Emoji mică și drăguță – ai răspunde, probabil. Ei bine, chiar ați îndrăzni să jigniți cefalopodele în asemenea măsură? Ne cerem scuze anticipat, dar trebuie să spunem că ceea ce se vede în poză e departe de a fi un cefalopod. Acvariul Monterey Bay din Noua Zeelandă a distribuit un tweet scoțând în evidență o mare eroare din partea Apple.

Calamarul Emoji: subiectul scandalului e așa-numitul sifon.

Cea mai simplă definiție a acestui cuvânt (și accepțiunea lui în regnul animal) am găsit-o pe pagina de Wikipedia în limba engleză. Iată traducerea:

Un sifon e o structură anatomică ce face parte din corpul moluștelor acvatice, împărțite în trei clase: Gastropoda, Bivalvia și Cephalopoda. (Printre membrii acestei clase de animale se numără melcii de apă sărată și dulce, scoicile, caracatițele, sepiile și rudele lor.) În cazul moluștelor, sifonul e o structură tubulară prin care curge apă (sau, mai rar, aer). Sifonul face parte din învelișul exterior al moluștei, iar apa e direcționată către (sau dinspre) cavitatea învelișului.

Simplu spus, ceea ce tu crezi că e un năsuc drăguț pe fața calamarului, este, de fapt, un sifon utilizat pentru locomoție, reproducere etc. PE CALAMARUL EMOJI, ACESTA TREBUIE PLASAT ÎN SPATE, NU ÎN FAȚĂ!

Sincer, noi credem că s-a pierdut orice dram de respect pe care-l datorăm clasei cefalopodelor.

Sursa: The Verge

Vezi oferta de produse iStyle!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.