imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Bose SoundTouch 10


Bose mereu a fost cunoscut pe piață pentru sisteme audio wireless de calitate superioară – mezinul Bose SoundTouch 10, deși cel mai mic sistem din gama SoundTouch având doar 141 x 87 x 212 mm și 1.87 kg, reușește să impresioneze atât prin calitatea sunetului, cât și prin putere, fără a-și dezamăgi brandul. Nu vă lăsați păcăliți de dimensiune, căci sunetul pe care îl oferă este unul realmente impresionant, având un bas surprinzător de energic, în special pentru un difuzor de dimensiuni așa mici.

008_ST10_black_left_white_left_RGB

Bose a ales să nu se complice cu design-ul acestei boxe, ceea ce poate fi privit ca un avantaj, deoarece, grație dimensiunii sale, a design-ului clasic și a faptului că vine în două finisaje simple, alb și negru, boxa SoundTouch 10 este foarte ușor de integrat în decorul oricărei locuințe, fiind în esență un sistem audio pentru casă. La fel ca și celelalte modele din această gamă, nici SoundTouch 10 nu are acumulator, ceea ce înseamnă că trebuie să fie în permanență conectată la o sursă de curent.

Însă faptul că trebuie să fie mereu în priză este complet uitat datorită conectivității Wi-Fi. Asta înseamnă că poți asculta foarte simplu și rapid muzica preferată de oriunde te-ai afla în casă, fără să fie nevoie de alte cabluri și fire.

005_ST10_white_front_remote_RGB

De asemenea, faptul că are și o telecomandă care te ajută să o pornești de la distanță face ca totul să fie incredibil de rapid și simplu, oferind utilizatorului posibilitatea de a porni boxa și a se conecta la ea de la distanță, fără a fi nevoie să se deplaseze.

Rămânând la capitolul design, deși este prea mică pentru a păstra display-ul OLED pe care îl întâlnim la frații săi mai mari din gama SoundTouch, acest lucru poate fi ușor trecut cu vederea, având luminițe albe în partea de sus care indică selectarea făcută.

La această boxă te poți conecta wireless, descărcând și configurând foarte rapid totul din aplicația gratuită SoundTouch, dar și prin Bluetooth. Însă, pentru cei care preferă metoda clasică de conexiune prin fir, fiți fără griji, SoundTouch 10 are și un port mini-jack de 3,5mm. Așadar, acoperă preferințele oricărui tip de ascultător.

De asemenea, muzica poate fi în orice format, fie că este vorba de MP3, WAV sau, datorită noilor update-uri, fișiere FLAC, și poate proveni direct de pe laptop, un NAS, telefon sau tabletă prin Wi-Fi, sau poate accesa online o varietate de posturi radio.
Aplicația este plăcut de utilizat, este destul de simplistă și intuitivă, pur și simplu se descarcă din AppStore, se selectează “Add System” și se urmează un set de instrucțiuni simple. De asemenea, un plus al acesteia este faptul că integrează și aplicații precum Deezer și radio online. Toată muzica este listată în bara din partea dreaptă, făcând experiența și mai plăcută.

Nu numai că poți asculta muzica din playlist foarte ușor, dar în cazul în care ești grăbit și vrei doar să auzi ceva în background, poți oricând să asculți un post radio și să nu te stresezi cu gândul la bateria telefonului.
Faptul că oferă și posibilitatea unei conexiuni prin Wi-Fi este un avantaj incredibil, datorită faptului că în acest mod nu va exista niciun fel de pierdere a calității sunetului, putând astfel asculta muzica preferată la cea mai buna calitate.

103_ST10_white_RGB

Toate boxele din această gamă oferă posibilitatea conectării cu o altă boxă SoundTouch pentru audiții multiroom. Bose a creat câte un sistem SoundTouch pentru fiecare încăpere!

Ca și preț, din nou micuțul 10 iese în evidență, putând fi achiziționat la doar 995 lei.

Personal, pe mine m-a impresionat plăcut acest sistem audio. Raportul calitate preț este unul favorabil, iar pentru apartamentul meu este mai mult decât ideală, fiind suficient de micuță pentru a o putea pune oriunde și a nu ocupa mult loc, dar suficient de puternică pentru a umple tot spațiul cu muzica mea preferată. Un alt plus pentru mine îl reprezintă faptul că sunetul se aude clar, redă basul foarte bine, dar la fel și înaltele, în special când folosesc conexiunea Wi-Fi pentru a reda muzică.

Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.