imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Bluetooth LE devine chiar mai inteligent


Dezvoltarea recent anunțată ar putea duce la creșterea opțiunilor smarthome, datorită cărora poți crea, în principiu, rețele fără fir cu ajutorul dispozitivelor tale capabile.

Bluetooth Special Interest Group (SIG) a anunțat într-un comunicat de presă că tehnologiei Bluetooth LE i se va alătura o nouă metodă de conectare. Această dezvoltare oferă o tehnologie destinată în primul rând comunicării între dispozitivele conectate în rețea, care va fi mai sigură și mai adecvată decât alte tehnologii de până acum. Anunțul ar putea aduce schimbări importante în funcționarea smarthome-urilor și a altor automatizări pentru clădiri și fabrici.

După cum puteți vedea în videoclip, până acum au existat în principiu două tipuri de conexiuni Bluetooth. Una era conexiunea point-to-point care a făcut posibil transferul de date între două dispozitive. Aceasta este metoda pe care o folosim când, de exemplu, conectăm o pereche de căști wireless la telefonul nostru. Celălalt tip de conexiune este cel broadcast și acesta este folosit atunci când un dispozitiv transmite date către dispozitive conectate la el. Acest lucru face posibil, spre exemplu, ca melodia să fie redată sincronizat pe mai multe difuzoare separate.

În ultima vreme, apar din ce în ce mai multe și mai multe dispozitive dotate cu Bluetooth în casele noastre datorită tuturor dispozitivelor inteligente, și odată cu asta și necesitatea unui nou tip de conexiune. Așa a apărut un tip conexiune tip rețea. Bluetooth LE a primit această nouă funcție, datorită căreia puteți conecta sute, dacă nu mii de dispozitive între ele. Evident, acest lucru va deschide multe noi posibilități datorită acestei noi opțiuni.

Bluetooth SIG consideră că, de obicei, durează aproximativ șase luni pentru ca producătorii să adapteze o astfel de soluție nouă. Cu toate acestea, acum ei preconizează că nu va trebui să așteptăm atât timp pentru răspândirea acestui nou tip de conexiune, deoarece vom putea face toate dispozitivele care au Bluetooth 4.0 sau 5.0 pe ele mai inteligente cu o simplă actualizare software. Nu vom avea nevoie de hardware nou. Dezvoltarea a fost lansată și este live de ieri.

sursa: Macrumors

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.