imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Beoplay E8 2.0

Beoplay E8 2.0 – Reloaded


E8 a fost o pereche bună de căști, dar a avut câteva puncte slabe care ne-au deranjat foarte mult. Se pune întrebarea: ar putea fi remediate aceste probleme astfel încât  următoarea versiune a căștilor să fie o mărturie a viitorului? Hai să vedem cu ce noutăți vine ultima creație a celor de la Beoplay, E8 2.0.

Beoplay E8 2.0

Acum că versiunea 2.0 a fost lansată, chiar ne-am simțit provocați. Așa că le-am mai acordat o nouă șansă. La început ne-a fost greu să facem abstracție de dispozitivele noastre care pot să ne satisfacă toate cerințele (da, ne referim la AirPods) și să percepem noul model E8 ca pe o pereche de căști premium care se adresează unui public mult mai mic. Însă până la urmă, ne-am familiarizat cu căștile. Să vedem de ce!

E8 2.0, în sfârșit căști premium și culori inspirate

Versiunea 2.0 a căștilor E8 reprezintă în esență o schimbare. Dar de această dată a fost într-adevăr o schimbare în bine. Comparativ cu prima versiune, designul s-a modificat foarte mult. O bandă de metal lucios învăluie carcasa, făcând-o strălucitoare, chiar și atunci când e închisă.

Și da, capacul de piele a devenit mai sofisticat și e mult mai plăcut la atingere. Cureaua complet inutilă (de la încheietura mâinii) a fost îndepărtată. Pentru noi, la designul premium a contribuit micul detaliu de metal. Căștile sunt ținute în siguranță printr-un magnet, iar carcasa se închide magnetic. E un fel de o versiune mai mică a unui toc de ochelari frumos și de calitate. Comparativ cu aspectul plastic din prima versiune, este într-adevăr un obiect cu care îți dorești să te afișezi.

Din cele trei opțiuni de culoare anterioare, s-a renunțat la culorile cele mai neplăcute, de gri și alb. Acum, E8 2.0 este disponibil în patru culori mult mai bune. Am testat versiunea neagră și putem spune că arată minunat. Oricum, carcasa a devenit semnificativ mai mare decât precedenta, și nu degeaba.

Cu adevărat Wireless

E8 2.0 se bucură într-adevăr de wireless + o perioadă de autonomie îndelungată a bateriei. E8 2.0 promite 16 ore de redare a muzicii cu o încărcare completă, ceea ce înseamnă 4 ore cu o singură încărcare. Am testat-o foarte mult timp și putem spune că a bateria a durat și mai mult. Deci, noul E8 s-a descurcat foarte bine.

Este nevoie de aproximativ două ore pentru a încărca întregul dispozitiv de la zero, utilizând un cablu USB-C care se potrivește cu dispozitivul color și are marca B&O. Și aici vine lovitura de grație: încărcarea wireless, cea mai importantă modificare în afară de facelift-ul discret.

Beoplay E8 pot fi încărcate wireless cu orice tip de încărcătoare compatibile cu telefoanele. Evident, B&O a conceput propriile platforme de încărcare. Acestea vor fi lansate mai târziu și trebuie achiziționate separat. Pentru fani este un lucru necesar.

Același Design, Sonorizare mai bună

Nu avem nimic nou în privința aspectului căștilor. Designul a rămas același. Patru perechi de vârfuri de silicon de diferite dimensiuni și o pereche de spumă cu memorie, care asigură fixează foarte bine căștile în urechi. E puțin dezamăgitor, însă toate vârfurile sunt livrate într-o pungă de plastic transparentă. Chiar și căștile dintr-o gamă de prețuri mai mici oferă soluții mai rafinate…

Ar trebui să știi că în cazul căștilor E8, nu vorbim de două căști separate, ca în cazul AirPod-urile. Casca dreapta se ocupă de masterizare și poate fi folosită singură. Însă cealaltă cască funcționează numai dacă este suficient de aproape de perechea sa.

Sunetele au fost rafinate: tonurile de mijloc și basul au devenit mai detaliate. Încă nu putem compara sunetul noilor E8 cu cel livrat de căști premium. Dar în ciuda tuturor limitelor fizice, când vine vorba de sunet, avem de-a face cu una dintre cele mai bune perechi căști de pe piață. Volumul maxim poate fi prea puternic, chiar și când te afli într-un mediu zgomotos.

De asemenea, microfonul a fost îmbunătățit. Potrivit feedback-ului, apelurile vocale au devenit mai clare. Nici noi nu am avut probleme. Așa că la acest capitol, E8 a obținut cinci steluțe. Opțiunea Noise cancellation este excelentă. A fost introdusă o funcție numită „hear”, care permite microfonului să capteze sunetul din jur și să îl emită din nou în ureche. Să nu te surprindă dacă vocea ți se va părea puțin robotizată.

Bluetooth și comenzi

Aici vine cea mai bună parte. La fel ca în cazul noilor căști H9, Beoplay E8 2.0 acceptă conectarea la mai multe dispozitive prin Bluetooth. Aceasta este singura caracteristică care ne lipsește atunci când vine vorba de AirPods. Este ca un fel de compensare pentru lipsa cipurilor W1 sau H1.

Beoplay E8 2.0

În practică, înseamnă că dispozitivul este capabil să se conecteze la MacBook și la iPhone în același timp. Deci, dacă asculți ceva pe MacBook, dar primești un apel pe iPhone, apelul se comută automat. De asemenea, este permisă și redarea continuă a muzicii. Dacă ești acasă și asculți muzică redată pe Mac, dar te hotărăști să ieși afară, nu trebuie decât să îți iei iPhone-ul cu tine, iar căștile trec automat de pe Mac pe telefon, permițându-ți să asculți muzică în continuare. Nu există setări și nici comutare, nu sunt necesare nici un fel de alte acțiuni. Este pur și simplu minunat să folosești aceste căști.

Verdict

Când vine vorba de AirPods, anumiți utilizator susțin că sonorizarea este o prioritate majoră, iar toate celelalte caracteristici sunt secundare. Ei bine, acestora le recomandăm cu căldură noul E8. De asemenea, noile căști Beoplay pot fi esențiale pentru cei care zboară regulat și nu poartă căști mari.

Cu siguranță nu e un produs pentru oricine. Dacă vrei să fii elegant, să te evidențiezi, să-ți placă căștile din urechi, dacă preferi o sonorizare bună și ești dispus să plătești pentru asta, atunci acesta este dispozitivul tău. Iubitori de BeoPlay, pregătiți-vă!

Ți-ar plăcea să ai o pereche de BeoPlay E8 2.0? Atunci intră pe pe iSTYLE și comandă!

MBPVoucher500
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.