imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Bateria iPhone-ului se descărcă prea repede?


Anul trecut au existat tot felul de discuții despre faptul că aplicația Facebook de iOS avea diferite bug-uri care duceau la o epuizare rapidă a bateriei. Între timp, compania a actualizat de mai multe ori aplicația, încercând astfel să rezolve această problemă. Totuși, un jurnalist și-a adus aminte de acest subiect și s-a hotărât să testeze dacă problemele chiar au fost soluționate.

Rezultatele obținute în urma experimentului jurnalistului de la The Guardian sunt destul de spectaculoase. Acesta a constat că economisește 15 procente din baterie zilnic, în condițiile în care a înlocuit utilizarea aplicației Facebook cu accesarea rețelei de socializare cu ajutorul Safari.

facebook_iOS

Experimentul propriu-zis a constat în utilizarea unui iPhone 6s Plus pe care l-a folosit, timp de o săptămână, la accesarea Facebook-ului cu ajutorul aplicației de iOS, notând zilnic la ora 22:30 procentul de baterie rămas disponibil. În decursul următoarei săptămâni, el a accesat site-ul de socializare folosind browser-ul Safari şi a înregistrat aceleaşi date, la aceeași oră. În ambele săptămâni a încărcat iPhone-ul peste noapte până la ora 7:30. În aceste condiții a obținut rezultatele menționate.

Pentru a se asigura că nu este vorba despre un fenomen nereprezentativ, jurnalistul a mai rugat câțiva utilizatori de Facebook să facă același test, iar ei au obținut rezultate similare, confirmând astfel concluziile sale.

În plus, dacă optați pentru varianta de a nu mai folosi aplicația iOS, aveți și avantajul de a mai elibera și spațiul de stocare ocupat de aceasta pe dispozitiv. Puteți realiza o economie de aproximativ 500 MB, aplicația având o dimensiune de 111 MB, iar restul fiind spațiul ocupat de cache-ul aplicației.

facebook_batt

Jurnalistul a lăudat varianta pentru mobil a Facebook, menționând ca principal „inconvenient” doar faptul că opțiunea „Share to” nu este disponibilă, fiind nevoie să posteze manual pozele de pe alte site-uri. Cealaltă funcționalitate căreia i-a simțit lipsa este aceea de „Instant Articles”, selecția unui articol din newsfeed-ul Facebook deschizând articolul respectiv într-un nou tab Safari.

Concluzia pe care am tras-o în urma rezultatelor experimentelor jurnalistului este faptul că, pentru un utilizator ocazional de Facebook pentru care o economie a bateriei este însemnată, dar și pentru posesorii de iPhone de 16 GB, pentru care economia de spațiu de stocare este importantă, varianta de a dezinstala aplicația Facebook de iOS de pe propriul dispozitiv și accesarea rețelei de socializare cu ajutorul browser-ului este o opțiune foarte bună. Cel puțin până când cei de la Facebook vor reuși să optimizeze această aplicație în așa fel încât să obțină rezultate comparabile.

source: The Guardian

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.