imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Bateria ar putea fi lovitura cea mare a iPhone-urilor în 2018


În timp ce iPhone-urile au devenit din ce în ce mai bune în ultimii zece ani, autonomia bateriei nu s-a îmbunătățit deloc. Este timpul să fie revoluționată și această zonă …

Utilizarea unui smartphone este întotdeauna puțin riscantă, mai ales din cauza duratei de viață a bateriei. Ne-am obișnuit să facem totul pe telefoanele noastre mobile. Suntem tensionați când nu avem telefonul cu noi. Ne construim jumătate din viețile noastre pe aceste lucruri; totuși, nu putem fi siguri că nu se vor opri pur și simplu atunci când întâlnim temperaturi joase, sau că vor funcționa întreaga zi dacă am uitat să le încărcăm peste noapte.

Nu ar trebui să fie așa. Tehnologia s-a dezvoltat foarte mult. Rezoluțiile s-au dublat. Avem telefoane inteligente din ce în ce mai mari și mai subțiri. Cu toate acestea, ceva nu s-a schimbat prea mult: dispozitivele noastre abia pot supraviețui unei zile.

Bine, nu este chiar adevărat, bateriile acum sunt mult mai flexibile, nu mai trebuie să fie plasate într-un singur bloc dreptunghiular. În iPhone X avem două baterii separate Li-ion de 2716 mAh plasate în formă de L. Inginerii au mai mult spațiu pentru a plasa celelalte componente datorită acestei soluții.

Bateria iPhone X în formă de L în stânga, bateria dreptunghiulară a iPhone-ului 8 în dreapta.

Motivul pentru care vorbim despre asta este faptul că anul viitor ar putea aduce schimbări și în acest domeniu. Analistul KGI, Ming-Chi Kuo, crede că una dintre cele mai mari îmbunătățiri ale descendenților iPhone X în 2018 va fi în ceea ce privește bateriile, care ar putea ajunge la o capacitate de până la 3000 mAh. Asta înseamnă o creștere cu cel puțin 10%.

Deși nu pare mare lucru, ar putea însemna o autonomie suplimentară de 2-3 ore pentru baterii. Partea cu adevărat importantă este că Apple a început să se ocupe de problema bateriei. Cei zece ani de stagnare în acest domeniu s-ar putea termina și Apple ar putea scoate la iveală o tehnologie revoluționară a acumulatorilor, cum a făcut și cu Face ID-ul și identificarea biometrică.

Dacă s-ar întâmpla acest lucru am fi foarte fericiți.

sursa: 9to5mac

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.