imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Pictograma aplicației Bartender pe fundal cu nuanțe de verde.

Bartender: Ordinea contează!


Îți e cunoscut scenariul în care ecranul computerului e plin de pictograme? Știai că poți organiza totul într-o manieră foarte elegantă?  Îți prezentăm Bartender!

Suntem conștienți că în lumea iubitorilor de produse și servicii Apple se vorbește destul de des despre ordine. De vreme ce Apple a lansat o gamă foarte sofisticată de produse hardware și software, aceasta necesită cu siguranță un anumit grad de organizare. Noi credem că asta presupune să ai o structură bine organizată a fișierelor, pictograme bine selectate pe Dock, aplicații de calitate, un desktop minimalist și alte astfel de aspecte minore.

O astfel de casă se înțelege foarte bine cu ordinea…

Unul dintre aceste aspecte minore are de a face cu bara de meniu. În mod normal, aici poți găsi ceasul, nivelul bateriei, Spotlight și Siri. Poți adăuga și alte pictograme ale sistemului, în funcție de preferințele tale. La acestea se adaugă milioanele de pictograme ce provin de la toate aplicațiile ce utilizează bara.

În plus, multe dintre aceste pictograme nu sunt utilizate în mod curent. După instalarea aplicației, poți alege între plasarea pictogramei pe bara de meniu sau pe Dock. Noi recomandăm alegerea celei de-a doua variante. Totuși, făcând asta, o mulțime de aplicații similare se vor dispune aproape de centrul ecranului. Astfel, utilizatorii se vor putea baza doar pe ținerea de mine atunci când au de ales rapid dintre acestea.

Nu și dacă investesc în aplicația numită Bartender.

Aceasta e o aplicație foarte simplu de utilizat. Vei primi o listă completă cu aplicațiile de sistem și cele de la dezvoltatori terți care utilizează bara de meniu. Poți opta, pentru fiecare aplicație în parte, dacă vrei să o vezi, să o ascunzi sau să o elimini cu totul. În caz că alegi să o ascunzi, o poți face să reapară imediat selectând pictograma cu meniul de personalizare din Bartender. În plus, ai posibilitatea să elimini anumite aplicații „obligatorii” pe care pur și simplu nu le mai vrei.

Bartender: meniul aplicației.

Desigur, există o mulțime de setări minore pe care le poți face. De exemplu, în caz că aplicația primește un update, poți alege să o afișezi pe o perioadă limitată de timp. În plus, Bartender pune la dispoziție opțiuni precum ascundere automată sau un mod pentru economisirea energiei, configurarea diferitelor combinații de taste pentru acces direct. Aceste schimbări minore pot îmbunătăți experiența de utilizare. Se obține un sentiment general de calm atunci când privești bara de meniu și vezi exact ce vrei să vezi.

Accesează pagina dezvoltatorului.

Află mai multe: Cauți un manager de fonturi? | Compresează PDF-urile e Mac

Vezi oferta de produse iStyle!

mbp
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.