imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Bară de meniu

Bară de meniu în iOS? Ți-ai dori așa ceva?


Un dezvoltator iOS s-a săturat de faptul că în iOS nu există o bară de meniu corespunzătoare, astfel că a decis să include o astfel de bară de meniu în aplicația sa. Acum că am văzut cum ar putea fi viața cu o bară de meniu, am vrea să o vedem peste tot! 

Deși punctul de vedere oficial al celor de la Apple nu este în favoarea unei unificări a sistemelor iOS și MacOS, cele două sisteme – mai ales iOS – se apropie unul de celălalt în pași mici. Pe de-o parte, mulțumită îmbunătățirii semnificative a iOS 11, acum este posibil să muncești serios pe iPad. Pe de altă parte, există initiative care ar dori unificarea aplicațiilor pentru iOS și macOS.

O bară de meniu pentru a lucra cu adevărat eficient

Apple subliniază mereu că un iPad poate cu adevărat să înlocuiască un laptop. Totuși, mereu ajungem la aceeași concluzie. Nu poate face acest lucru în majoritatea cazurilor, și de vină nu este partea hardware, ci limitările software. Lipsesc anumite lucruri, și unul dintre acestea este o bară de meniu eficientă.

Cu siguranță poți lucre mai rapid și mai eficient dacă ai la dispoziție mereu o bară de meniu dinamică. Astfel, ai o mulțime de opțiuni disponibile tot timpul, în loc să cauți prin site-uri ascunse, ecrane și setări.

Bara de meniu

Din fericire, Two Lives Left, dezvoltatorul din spatele aplicațiilor Codea și Shade, acum a încercat să ofere o soluție pentru această problemă. Parțial, cel puțin. Nu este totuși vorba despre o soluție completă. Deocamdată, cel puțin. În orice caz, până acum nimeni nu a reușit să găsească soluția perfectă.

Acces rapid la opțiuni și comenzi

Nu sunt multe explicații de oferit, imaginile vorbesc de la sine. Avem o aplicație, iar în secțiunea de header există cel puțin un meniu vizibil. Dacă apeși pe acestea, va apărea imediat un submeniu cu mai multe opțiuni. În acest mod, vei putea vedea și comenzile pentru scurtături. Alegi una dintre acestea și poți continua lucrul fără să te oprești.

În mod evident, nu ai nevoie de o astfel de bară de meniu în fiecare aplicație. Cu toate acestea, aplicația este cu adevărat necesară pentru cei care lucrează cu multe opțiuni de confeigurare și procese complexe.

Ce părere ai?

În cazul în care ești interest de cum a fost dezvoltată această soluție și de codul din spate, poți citi mai multe detalii în postarea de blog publicată de către dezvoltator.

 

Fii mereu la curent cu cele mai noi știri pe iMagazin.ro.

Vezi toate ofertele iSTYLE.

 

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.