imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Back To School – Toamna se numără studenții


 

Încă de la începuturile sale, Apple a fost una dintre companiile ce au încurajat inovația, răsplătind și recompensând munca asiduă și progresul în ce privește sistemul educațional și universitar. Produsele companiei americane s-au regăsit în sălile de clasă încă din timpurii ani ’80, atunci când Apple a donat în masă calculatoare Apple IIe unităților de învățământ din California. Programele destinate sistemului educațional au continuat și pe perioada tulbure a anilor ’90, după cum se știe, o vreme marcată de grele încercări de regăsire și de reinventare a gigantului informațional. Începând cu anul 2002, Apple a lansat de asemenea și computerul numit eMac, un all-in-one destinat sectorului educațional, comercializat mai târziu exclusiv pentru acesta din urmă.

De reținut este faptul că indiferent de problemele financiare sau de altă natură cu care s-a confruntat de-a lungul existenței sale, Apple nu și-a abandonat sau trădat niciodată crezul său de baza, anume acela de a educa și de a inspira generațiile tinere ce vin din urmă, de a le convinge că totul este posibil și nici un țel nu este de neatins.

Revenind cu povestea în vremurile noastre, Apple oferă în fiecare an, la începutul sezonului școlar și academic, reduceri și oferte promoționale în ce privește produsele sale cele mai folosite de către elevi și studenți, aceștia având șansa de a-și achiziționa un iMac, MacBook sau un iPad, care să îi ajute în activitatea lor de zi cu zi, fie la redactarea de eseuri și lucrări, fie la editarea de poze, compunerea de muzică, sau de ce nu la asamblarea și dezvoltarea de aplicații și soluții software, în funcție de domeniul de activitate ales de aceștia în dezvoltarea lor profesională.

Odată cu lansarea iPad-ului model 2017 (denumită oficial în materialele de prezentare iPad a 5-a generație) la un preț mult mai scăzut decât cel al generațiilor anterioare, de numai 329 de dolari, devine evidentă intenția Apple de a transforma modelul de bază al celei mai de succes tablete, într-un candidat sigur și precis, perfect adaptat pentru uzul în sălile de clasă și pe biroul oricărui elev sau student. Anul 2018 aduce cu sine un refresh important, iPad-ul păstrând același preț, dar introducând caracteristici precum un procesor mult mai puternic și suport pentru Apple Pencil, dedicat celor mai artistici dintre noi. Studiile în domeniu confirmă ceea ce majoritatea bănuiam de mult; și anume că iPad și Apple Pencil sunt uneltele preferate de către majoritatea studenților în ce privește desenul de creație precum și luarea de notițe în timpul cursurilor.

Totuși, iPad-ul nu este nici pe departe singurul produs Apple folosit în sălile de clasă din România și de pretutindeni. MacBook-urile din ce în ce mai prezente în dotările liceelor și universităților de la noi din țară, vin în sprijinul celor mici (sau mai mari), cu unelte precum ecranele de o acuratețe incredibilă a imaginii și culorilor care fac din cititul sau scrisul îndelungat o floare la ureche, sincronizarea documentelor prin intermediul iCloud astfel încât să poți avea mereu totul la dispoziția ta indiferent de ce dispozitiv ai utiliza, precum și funcții precum cea de dictare sau de înregistrare audio, extrem de utile pentru luarea de notițe rapid și concis; toate acestea dublate perfect desigur de aplicații software ca Pages, Numbers sau Keynote, ce vin preinstalate gratuit pe orice Mac achiziționat. Noile modele de MacBook Pro 2018 dețin de asemenea puterea de procesare necesară pentru orice ai vrea să faci pe ele, neputând fi “puse la respect” nici de către cele mai exigente aplicații și programe.

Campania “Back To School” din acest an, inițiată de Apple și susținută de către partenerul său oficial în România, iSTYLE, vine în întâmpinarea nevoilor elevilor și studenților din țara noastră cu o multitudine de oferte și reduceri, precum și cu o gamă largă de produse participante. De asemenea, programele noastre de trade-in (ce îți oferă posibilitatea să îți dai la schimb produsul folosit cu unul nou), precum și multiplele soluții de finanțare în rate, cu sau fără dobândă, sunt aici ca să te ajute la obținerea produsului dorit, într-un mod rapid și eficient, fără complicații și drumuri inutile. Începând cu 10 septembrie, poți descoperi în magazinele iStyle din București și din țară, sau online, tot felul de surprize menite să vină în întâmpinarea celor ce vor să învețe și să devină mai buni într-un domeniu sau altul.

tradeinmbp
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.