imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Aura by Harman-Kardon


Personajul principal din review-ul de astăzi este boxa Aura, produsă de renumita companie Harman-Kardon. Testele efectuate pe acest dispozitiv au fost atât tehnice, cât și practice, din punct de vedere al esteticului.

În cutia produsului regăsim boxa, aflată într-o protecție din burete subțire, fixată într-un suport de carton ce îi preia formele rotunjite, un transformator pentru alimentarea cu energie electrică și un prelungitor cu 2 pini, o extensie de la transformator la priză, împreună cu manualul de utilizare.

connections

Aura este o boxa care funcționează wireless, având tehnologia Bluetooth încorporată, compatibilă cu majoritatea dispozitivelor, fie ca este vorba de un telefon mobil, un laptop sau orice alt device care dispune de Bluetooth. Raza de la care poate fi controlată ajunge până la 30-40 de metri distanță între boxă și dispozitivul de pe care se redă muzica, în funcție de mediul în care este utilizată și de interferențele care pot apărea cu alte obiecte/emitenți de semnal. Dispunând de o conectivitate mixtă, se poate conecta și prin intermediul unui cablu audio jack-jack, dispunând de o mufă auxiliară de 3.5mm, dar și una optică.

În spatele materialului textil de la baza dispozitivului, care poate fi în variante de culoare alb sau negru, sunt “ascunse” 6 drivere dispuse în cerc, pentru a oferi o ambianță sonoră puternică, de o claritate absolută de la orice unghi în cameră, pentru a nu mai exista o “față” și un “spate” și totodată o comparație între percepția audio în partea frontală, sau laterală.

Central se afla un subwoofer de 4.5″ omni-direcțional cu o putere de 45W, care redă cu o mare finețe toate “joasele”, făcând față cu brio chiar și melodiilor cu bass-bosted.

Jumătatea superioară este proiectată pentru a amplifica bass-ul, fiind folosit pentru realizarea ei un material plastic transparent, element cu un impact foarte mare asupra aspectului boxei.

Dimensiunile totale sunt de 270mm x 215mm x 215mm.

Frecvența este o modalitate de a măsura cat de ridicat sau cat de jos este un sunet. Frecventa unei boxe, determină raza și acuratețea cu care sunt redate sunetele. Aura are o gamă de frecvență: 50 Hz-20 kHz. Cea mai mică frecvență a sa este 20 Hz, mai mică decât majoritatea celorlalte difuzoare wireless, și cea mai înaltă frecvența este net superioara mediei. În concluzie, frecvența de răspuns trebuie luată în considerare atunci când se dorește achiziția unei boxe, prezentând acuratețea și finețea cu care dispozitivul produce sunetele, peste gama sa. Trebuie remarcat faptul că nu există standarde pentru modul în care sunt înregistrate valorile de frecvență, iar rezultatele pot varia destul de mult, în funcție de mediul de testare. Dacă aveți dubii, nu ezitați să deveniți propriul dumneavoastră expert, și să vă acordați încredere totală în propria ureche! Lipsa unei baterii interne, care ar fi făcut-o portabila, o face pe Aura sa cântărească doar 2.5 Kg, dar cine nu și-ar fi dorit să poată lua oriunde sunetul redat de către aceasta?

IMG_2611

Comparația practică pe care am ales să o facem, a fost între modelul ales pentru review-ul nostru și noul Zeppelin, produs de către Bowers & Wilkins. În ciuda dimensiunilor mai mari, produsul celor de la Bowers a fost “înăbușit” de către Aura. Sunetele înalte ale Zeppelinului, pe alocuri, acopereau “cântecul” micului nostru “storcător de fructe”, dar ridicând volumul și melodia având și sunete joase, bass-ul distorsiona melodia, devenind deranjantă după un anumit timp.

Dimensiunile Bowers-ului sunt mult mai mari decât cele ale Harman-ului, ocupând destul de mult spațiu pe mobilier, sau în orice alt loc în care va fi utilizat, în timp ce Aura este proiectată pentru a fi plasată pe un raft, pe o masă, sau pe oricare alte suprafețe.

Volumul maxim o plasează în vârful gamei boxelor wireless, fiind oricând una dintre cele mai bune alegeri pentru un sistem audio pentru acasă, ținând cont de faptul că locul unde am efectuat testele a fost magazinul iStyle Vitan, unde spațiul deschis este completat de zgomotul de fundal, elemente ce fac și mai grea “treaba” boxei, dar nimic nu a reușit să devină un impediment.

Controlul volumului sau schimbarea sursei se realizează pe bază de “touch”, iar ca un plus, boxa vine și cu o ieșire pentru căști, fiind folosită și doar ca un receptor Bluetooth.

Designul ergonomic cu un orificiu doar în partea de sus pentru eliminarea aerului, face ca accesul în interior sa fie imposibil, așa că nu se poate curăța, cu atât mai mult scoaterea insectelor care riscă să rămână blocate nu este posibilă.

În concluzie Aura este de departe cea mai buna alegere, în fața oricărui alt sistem audio, fie că este cu un singur corp sau mai multi sateliți.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.