imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Au fost prezentate iPhone Xs și iPhone Xs Max


Apple a prezentat iPhone Xs și iPhone Xs Max. Este vorba de două dintre cele 3 modele așteptate. Apple a efectuat toate îmbunătățirile pe care le așteptăm în general de la o serie S. Ca să nu mai spunem că modelul mai mare ar putea determina mulți utilizatori să cumpere un nou iPhone.

Este un an S, adică un an în care ne așteptam să vedem mai degrabă inovații la nivel de specificații decât inovații semnificative. Scenariul imaginat este, se pare, în concordanță cu realitatea, astfel că nu au apărut schimbări mari la nivel de design. Totuși, există câteva caracteristici care merită menționate. De exemplu, există o nouă culoare – Gold – pe care Apple ar fi dorit să o introducă încă de anul trecut. După cum știm, această nouă culoare va atrage un public numeros.

Cu toate acestea, este poate mai important să notăm că a fost prezentat mult-așteptatul iPhone Xs monstruos de 6.5 inchi. Acesta nu este special doar pentru că este cel mai mare iPhone prezentat vreodată de Apple. Este de fapt unul dintre cele mai mari dispozitive de pe piața smartphone-urilor. Și când te gândești că, la început, un iPhone avea un display de doar 3,5 inchi.

Performanțe mai bune

Așa cum am mai scris, designul dispozitivelor nu a suferit schimbări majore, însă există câteva surprize în interior. De exemplu densitatea pixelilor este acum mai mare, sunetul stereo este mai bun, iar camera este mai frumoasă și mai inteligentă. În cazul modelului Xs, bateria rezistă cu jumătate de oră mai mult decât cea incorporată în iPhone X. În cazul modelului iPhone Xs Max, durata de viață este cu o oră și jumătate mai lungă. La aceste caracteristici se adaugă și rezistența îmbunătățită la apă – se zvonește că Apple va oferi și o garanție în acest sens, însă informațiile nu au fost confirmate încă.

Procesorul A12 are acum noduri de 7nm. Prin această schimbare, iPhone-ul a devenit primul smartphone care folosește această tehnologie. Procesorul funcționează cu 4 sau 6 nuclee, ceea ce înseamnă cu poate concura cu unele MacBook-uri în testele de tip benchmark.

Capacitatea de stocare a ajuns de asemenea la un alt nivel, iar acum poți alege și un model cu o capacitate de 512 GB, unde utilizatorii vor avea suficient spațiu pentru a salva diferite videouri 4K.

Tehnologia eSIM

O altă schimbare remarcabilă constă în faptul că de acum încolo va fi disponibilă opțiunea Dual SIM, pe care compania a creat-o folosind tehnologia eSIM. Nu știm cum va fi primită această opțiune în țara noastră, dar să fim optimiști. În ceea ce privește piața chineză, Apple nu a pierdut timpul cu tehnologia eSIM, alegând opțiunea care permite folosirea două carduri SIM fizice. Nouă nu ne surâde această strategie.

Acestea sunt informațiile pe scurt. Este vorba despre câteva îmbunătățiri semnificative, iar modelul cu display mare va fi probabil preferatul publicului. Chiar suntem curioși să vedem ce experiență de utilizare oferă. Teoretic, din punct de vedere al dimeniunilor generale acesta nu este mult mai mare decât un dispozitiv Plus. Astfel, ar trebui să-l putem manevra cu ușurință.

Vom include informații despre prețul exact al dispozitivelor în România, imediat ce aceste detalii vor deveni disponibile.

Înregistrarea prezentării Apple este disponibilă pe site-ul companiei: Apple.com

Vezi oferta de produse iStyle!

ipadair3
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.