imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Au fost găsite fonturi Apple ascunse pe un iTunes Giftcard


Pentru utilizatorii de zi cu zi acestea sunt cel mult ceva interesant, dar pentru dezvoltatori, aceste fonturi Apple ascunse pot fi o problemă cu adevărat importantă care a fost găsită de echipa Equinux. iTunes GiftCards sunt de vină.

După ce ați cumpărat un card iTunes, îl puteți folosi introducând manual codul sau scanând-o cu camera foto a telefonului. A doua variantă este cu siguranță mult mai confortabilă și mai ușoară decât tastarea.

Equinux, echipa de dezvoltatori a Mail Designer Pro 3 a dorit să creeze propriile carduri iTunes Giftcard, personalizate și ușor de utilizat. Așa că au început să ivestigheze modul în care funcționează soluțiile Apple atunci când au găsit glitch-ul mai sus menționat.

Scannerul App Store recunoaște două lucruri în timp ce citește un cod: un text scris cu un font unic, ascuns și dimensiunile casetei din jur. Echipa, la început, se concentra asupra casetei și a introdus codul dorit folosind mai multe fonturi bine cunoscute, fără succes. Apoi și-au dat seama că trebuie să existe un fel de soluție inteligentă.

Descoperirea a fost când am observat că atunci când scanăm un card cu iPhone-ul, aplicația afișează pentru scurt timp o versiune “scanată” a codului. Asta înseamnă că fontul trebuie să fie încorporat în aplicație undeva. Am încercat același lucru și cu iTunes pe macOS. Și iată că – iTunes pe Mac se comportă la fel.

Când ne-am uitat la unele dintre celelalte dosare din interiorul iTunes, am găsit un plugin numit “CodeRedeemer”. Părea promițător. Dar, din păcate, nu există nici un fișier cu fonturi acolo. Aplicația binară oferă un indiciu despre locul unde se face munca grea: “CoreRecognition.framework”.

În dosarul menționat mai sus au găsit două fonturi diferite. “Scancardium” pentru introducerea și recunoașterea codurilor și “Spendcardium”, care pare a fi pentru a observa detaliile cărții de credit în momentul în care sunt introduse. Dacă utilizați un Mac, puteți găsi cu ușurință și ele. Deschideți o nouă fereastră Finder, apăsați combinația de taste CMD + Shift + G și introduceți următoarea linie în fereastra pop-up:

/System/Library/PrivateFrameworks/CoreRecognition.framework/Resources/Fonts/

Dacă se întâmplă să-ți placă, poți cu un simplu dublu clic să le instalezi și să le utilizezi în orice tip de aplicații mai târziu. Pentru dezvoltatori, ele au mai mult potențial. Cu ajutorul lor, ei pot crea cu ușurință propriile carduri promoționale App Store care pot fi scanate la fel ca cardurile cadou Apple oficiale. Băieții de la Equinux au fost atât de amabili încât au creat un șablon Photoshop, pe care să-l poată încerca și ceilalți dezvoltatori.

sursa: Macrumors

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.