imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Așa va fi noua voce a lui Siri în iOS 11


Era timpul ca Apple să vină cu ceva nou pe tema asistenților personali: de aceea au creat recent Apple Machine Learning Journal. Publicația va prezenta progresele înregistrate de cercetarea și dezvoltarea din domeniul învățării automate precum și orice noi evoluții ale Siri. De exemplu, faptul că vocea asistentului personal de la Apple va fi mai puțin asemănătoare celei robotice.

Piața telefoanelor a ajuns anul acesta într-un punct, în care procesoarele extrem de rapide, camerele care realizează fotografii uluitoare sau ecranele enorme nu mai joacă un rol decisiv atunci când un client își alege următorul telefon, deoarece aproape toate companiile au prezente aceste componente pe telefoanele lor și chiar și prețurile sunt aproape aceleași. Cu toate acestea, asistenții personali alcătuiesc un nou grup și deși există o șansă bună ca nimeni să nu fi decis încă între Apple, Samsung sau LG exclusiv pe baza acestui criteriu, probabil acest lucru va începe să se întâmple din ce în ce mai des. Întrebarea este când vom avea un asistent personal pe care să ne placă să îl folosim în iPhone-urile noastre.

Se pare că nu va mai trebui să așteptăm mult, difuzoarele inteligente pentru casă putând îmbunătăți mult această situație în următorii ani. Atunci când cumpărăm un astfel de dispozitiv, s-ar putea ca situația companiei în ceea ce privește inteligența artificială și învățarea automată sau mai exact, performanțele asistentului personal să devină un factor mult mai important în alegere. În prezent, Apple nu are nimic deosebit de important pe acest subiect. De aceea, probabil, a apărut Apple Machine Learning Journal: dacă sunteți interesat de acest subiect, aici puteți citi rezultatele cercetărilor efectuate în Cupertino.

Din prima apariție a jurnalului aflăm că au fost înregistrate aproximativ 20 de ore de conținut nou pentru vocea lui Siri. Apoi au folosit noua tehnologie bazată pe învățare automată iar acest lucru a dus la sintetizarea unei noi voci  pentru engleza americană. Dacă accesați acest link și apoi derulați în jos articolul până la secțiunea “O voce nouă”, puteți chiar să ascultați cât de mare este schimbarea vocii comparativ cu cea din iOS 9. Inginerii de la Apple au reușit să creeze o voce aproape fluentă comparativ cu ceea ce exista până acum. Poate că va veni o zi în care nu vom mai putea face diferența între vocea mașinii și cea a unuia dintre membrii familiei noastre?

sursa: Apple Machine Learning Journal

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.