imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Așa rămâne Face ID-ul complet imparțial


Apple, care are chiar și un director separat care se ocupă de diversitatea din cadrul companiei, pune în mod evident un accent deosebit pe crearea de produse și funcții care sunt complet imparțiale față de oamenii de toate rasele. Cum au reușit să facă acest lucru în cazul Face ID-ului?

Poate vă puteți aminti de vremea când tocmai fusese lansat Apple Watch-ul și apăruse o mare controversă în legătură cu acesta, deoarece au apărut discuții despre faptul că smartwatch-ul nu ar fi funcționat întotdeauna perfect pentru oamenii cu piele mai închisă. Desigur, acest lucru nu se întâmpla pentru că Apple ar discrimina, ci pentru că tehnologia monitorului de puls nu putea face față situației. Asta se întâmpla pentru că ceasul utilizează photoplethysmogram, PPG pe scurt, pentru măsurarea pulsului.

Această tehnologie practic funcționează folosind un senzor care emite lumină, o parte din aceasta este absorbită în undele pulsului, astfel încât valorile reflectate sunt oarecum diferite față de emisia inițială, iar ceasul utilizează aceste informații pentru a calcula pulsul. Cu toate acestea, pe o piele tatuată sau pe o piele mai închisă, nu doar undele pulsului, dar și pigmenții pielii pot cauza diferențe în rezultate. Apple s-a ocupat de această problemă, și de atunci au perfecționat-o astfel încât aceste erori nu mai pot apărea.

În cazul identificării faciale, s-a realizat o fază de testare foarte aprofundată, datorită căreia tehnologia nu va avea probleme indiferent de rasa utilizatorului. Știm despre toate acestea mulțumită Senatorului Statelor Unite din Minnesota, Al Franken, care i-a scris o scrisoare deschisă lui Tim Cook. În scrisoare el și-a exprimat îngrijorările legate de noua tehnologie de identificare biometrică introdusă de Apple și dacă tehnologia va avea tendința de a fi rasistă sau nu. Apple i-a răspuns publicând o declarație oficială.

Accesibilitatea produsului pentru oameni de diferite rase și etnii a fost foarte importantă pentru noi. Face ID-ul utilizează rețele neuronale pe care le-am antrenat folosind peste un miliard de imagini, inclusiv imagini IR și de adâncime (nr: imagini 3D), colectate în studii realizate cu acordul informat al participanților.

Am lucrat cu participanți din întreaga lume pentru a include un grup reprezentativ de persoane pentru diferite criterii cum ar fi: sexul, vârsta, etnia și alți factori. Am extins studiile după cum a fost nevoie pentru a putea avea un grad foarte înalt de precizie pentru o gamă foarte diversă de utilizatori. În plus, există și o rețea neuronală care este instruită să detecteze și să respingă tentativele de a vă debloca telefonul cu fotografii sau măști.

Toată lumea, inclusiv senatorul Al Franken, poate fi liniștită acum odată ce această informație a fost publicată. Este literal imposibil ca Face ID-ul să fie rasist.

sursa: Cult of Mac

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.