imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Așa devine un student în vârstă de 20 de ani leaker


Cei mai mulți dintre voi v-ați putea gândi la celălalt tânăr profet Apple, Mark Gurman, pornind de la titlu, însă acest articol nu este despre el, ci despre Benjamin Geskin. Inverse a reușit să realizeze un interviu cu tânărul leton, din care putea afla cum reușește, deși este atât de tânăr, să se apropie atât de mult de “foc”.

Deși Tim Cook și compania încearcă din răsputeri să pună capăt răspândirii scurgerii de informații dinaintea lansării produselor, probabil au uitat să le spună acest lucru și celor mai populari leaker-i care ne oferă în continuare cele mai recente informații fără probleme. Unul dintre aceștia este Benjamin Geskin, care este un personaj relativ nou în acest domeniu, deoarece a început să publice informații abia începând cu iPhone 8. Totuși, el a devenit destul de repede o sursă importantă de informații încât am publicat chiar și noi multe dintre informațiile sale în articolele noastre. Cele mai recente fiind acestea.

Ceea ce nu știți despre Geskin este că, el este un student normal, de 20 de ani. Da, Geskin publică secretele Apple, obținându-le pe surse din interior, între două eseuri, fiind student al secției de design de la Școala Internațională de Economie și Administrarea Afacerilor din Riga. Putem afla mai multe despre el dintr-un interviu recent. El vorbește despre modul în care a ajuns să-și construiască rețeaua prin care obține informațiile, cum a devenit leaker și ce i-ar spune lui Tim Cook dacă s-ar întâlni.

Când ai început să te implici în publicarea acestor “scurgeri”?

Deci, totul a început de la “scurgerile” publicate de alții, iar eu m-am implicat realizând rapid randări ale acestora. Am vrut să le arăt oamenilor cum vor arăta produsele înaintea lansărilor oficiale. Am combinat zvonurile cu scurgerile de fotografii și proiecte pentru a crea randări ale viitoarelor produse. Am făcut aceste randări timp de trei ani, dintre care două le-am publicat pe Twitter.

Randările mele au devenit foarte populare în China, iar unii oameni m-au contactat și mi-au oferit niște informații și poze.

Familia și prietenii știu ce faci? Ei ce cred?

Da, știu. Ei cred că este ceva special și interesant. Sunt fericiți pentru mine pentru ca îmi plac lucrurile astea.

Cum dezvălui un produs?

Primesc informații, fotografii, fac unele verificări singur, mă asigur că sunt reale și interesante pentru oameni și apoi postez. Unele lucruri nu pot fi publicate. Anunț aproximativ 50% din pozele și informațiile pe care le primesc. Dar este foarte interesant și incitant pentru mine.

 Această randare provine tot de la Geskin.
Această randare provine tot de la Geskin.

Cele mai multe dintre conversații au loc pe WeChat. Sursa îmi scrie în limba chineză, eu în engleză. Există un translator Microsoft integrat pe care îl folosim amândoi. Unele surse mă contactează și pe WhatsApp.

Sursele, unii sunt producători de carcase. Unii sunt apropiați de linia de producție iPhone. Unii lucrează chiar acolo.

Verific personal dacă informația este legitimă și, de asemenea, interesantă pentru oameni. Unele informații și imagini pe care le primesc nu pot să le public. Există un anumit nivel al pericolului.

Benjamin Geskin.
Benjamin Geskin.

Poți explica ce înțelegi prin “pericol”?

Unii oameni din China au fost arestați. Cred că unele imagini sunt foarte rare, exclusive și dacă Apple sau alții le-au văzut online, probabil că și-au dat seama de unde provin. Cine a trimis-o, cum a trimis-o.

Sau poate că Apple nu ar trebui să știe că aceste imagini circulă online. Cincizeci la sută din imaginile pe care le-am primit nu pot să le postez. Sursele îmi spun să nu le public, dar cred că mi le trimit oricum, ca să pot face randările mai exacte.

Cum arată o zi obișnuită pentru tine?

Urmăresc Twitter-ul foarte mult. Poate desenez ceva. Vorbesc cu sursele, cer informații. Nimic deosebit.

Care este “scurgea” de care esti cel mai mândru?

Pentru mine, primele informații și randări ale designului noului iPhone 8. Ramă de patru milimetri de jur împrejur. Camere verticală cu bliț. A fost foarte minunat. Și, bineînțeles, videoclipul hand-on pentru iPhone 8, cu două milioane de vizualizări în două zile:

De ce faci asta, ce te motivează?

Sunt un mare fan Apple și tehnologie. Este foarte interesant pentru mine și sper că și pentru cei care mă citesc.

Ca leaker, ce crezi despre iPhone 8?

Cred că va fi un dispozitiv foarte, foarte bun. Premium și unic. Cu un ecran OLED superb, rotunjit. Camere uimitoare, iOS 11, o autonomie extraordinară a bateriei și încărcare fără fir.

Ai dezvăluit detalii despre cea mai mare lansare de produs a anului. Ce i-ai spune lui Tim Cook dacă l-ai întâlni?

I-aș spune că îmi pare rău dacă am distrus vânzările iPhone 7! Și că îi mulțumesc pentru munca lor uimitoare.

sursa: Inverse

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.