imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Așa ar trebui să fie Siri – Opinie


Cei mai mulți dintre noi folosim un iPhone din 2007 și chiar dacă Siri a fost introdus începând cu 2011, nu este folosit atât de mult. Nu pentru că nu vorbește toate limbile, ci pentru că Siri nu este atât de inteligent precum ar trebui să fie.

98% dintre utilizatorii de iPhone oferă de obicei o șansă asistentului personal digital Apple, Siri, dar mult mai puțini dintre aceștia utilizează zilnic funcția.

Imaginează-ți următorul scenariu: Londra, la câteva ore după lansarea iPhone 4s. Doi tipi merg alături de tine și pe unul dintre ei îl vezi și auzi că întrebă iPhone-ul proaspăt cumpărat: „Unde beau o bere?”. Un alt grup de oameni testează Siri prin înjurături, insultându-l pe săracul asistent mai rău decât cum ai putea auzi într-o fabrică plină de bărbați. Ar putea fi amuzant să-ți imaginezi așa ceva, dar adevărul e că ​​Siri nu a fost îmbunătățit de atunci. Poți avea cu el o conversație care se află la același nivel ca una cu o persoană care a băut deja o sticlă de whisky și acum este ușor confuz în fața întrebărilor tale.

Cum ar trebui să fie un asistent personal foarte bun? Ei bine, mai deștept decât este în prezent. Să zicem că sună alarma telefonului dimineața. Siri detectează că ai ridicat telefonul, așa că știe că ești treaz. În timp ce mergi la bucătărie, spune:

Bună dimineața! Astăzi vom avea o vreme foarte bună cu mult soare. Ar trebui să te grăbești puțin deoarece se anticipează destul trafic în drumul către serviciu. Prima întâlnire este la ora 10:00.

Siri detectează când telefonul se conectează la mașina ta prin Bluetooth, știind acum că ești pe drumul spre birou.

Există un blocaj de trafic pe traseul preferat spre serviciu. Îți recomand să o iei pe un traseu alternativ. Dorești să afișez noua rută?

Nu, nu vrei, dar îi mulțumești lui Siri pentru alternativă. În timp ce conduci, Siri îți face rezumatul celor mai recente articole publicate peste noapte pe site-urile de știri frecventate de tine. Nu îți vorbește foarte mult în timp ce lucrezi, dar te informează în jurul amiezii că este timpul să iei prânzul. Atent ca întotdeauna, Siri remarcă faptul că probabil ar trebui să alegi un prânz mai sănătos, poate pui cu salată în loc de hamburgerul tău obișnuit, mulțumită datelor pe care le-a colectat de pe cântarul tău inteligent Withings.

Siri știe când ajungi acasă în conformitate cu datele GPS și pornește lumina cea mai utilizată, Philips Hue, și îți spune că ultimul episod din show-ul tău preferat este disponibil pe Netflix. Pe măsură ce se apropie miezul nopții, Siri setează luminile în tonuri mai calde și cu 15 minute înainte de ora ta obișnuită de culcare te informează că ar trebui să pui laptopul deoparte și să te pregătești de somn.

Caracteristicile menționate mai sus nu sunt deloc nerealiste: iPhone-ul are deja datele necesare, singurele lucruri necesare sunt ca Siri să le conecteze pe toate acestea și să comunice cu noi într-o manieră clară. Această mică parte este cea care este greu de dezvoltat pentru Apple: unul din motive este că Apple nu colectează datele noastre personale. Companiilor Google și Amazon nu le pasă de protecția datelor personale, de aceea Alexa se dezvoltă într-un ritm mult mai rapid decât Siri.

Apple ar trebui să se gândească la o soluție în curând, deoarece inteligența artificială poate învăța rapid doar atunci când are acces la cât mai multe date. Cu toate acestea, Apple nu colectează datele tale personale, ele fiind stocate pe telefonul tău personal, motiv pentru care Siri nu poate învăța atât de repede. O soluție bună pentru această problemă ar fi găsită dacă utilizatorii ar încuviința să furnizeze toate datele lor personale către Apple. Bineînțeles, nu toată lumea ar fi de acord cu acest lucru, dar mulți ar fi, lucru care ar putea ajuta Apple să-i furnizeze lui Siri cât de multe date dorește.

O altă opțiune ar putea fi permiterea fiecărui iPhone să învețe în mod individual și apoi să împărtășească experiențele cu o minte-nucleu. Performanțele de calcul și timpul de execuție ar trebui să fie sacrificate pentru asta, așa că nu este o soluție care ar putea deveni realitate prea curând. Dacă ești interesat de conexiunea dintre Apple și inteligența artificială, poți citi mai multe despre aceasta peste tot pe Internet.

Suntem destul de entuziasmați despre Siri Speaker, despre ce va putea face și dacă Apple va putea face minuni cu Siri sau compania va fi complet lăsată în urmă de către competiție.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.