imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Așa ar funcționa iPhone 8 fără butonul Home


Trebuie să înfruntăm faptul că butonul Home, care a devenit o caracteristică semnificativă a iPhone-urilor în ultimul deceniu, ar putea să nu mai fie parte a viitoarei generații de dispozitive, cel puțin nu așa cum îl știm acum.

Dacă informațiile lui Mark Gurman sunt corecte – și ele sunt în majoritatea cazurilor, atunci nu va exista deloc un buton Home pentru iPhone 8.

E o teorie complet nouă. Până azi ne-am imaginat dispozitive cu măcar un buton Home virtual pe ecran, din moment ce e necesar navigării.

Acum Apple pare a lua o decizie complet diferită – și ce decizie potrivită. Butonul virtual Home este ca un hamburger vegan: nu o să fie niciodată la fel chiar dacă încearcă rușinos de mult. Dacă Apple schimbă ceva complet, ar trebui să schimbe și toate funcțiile conexe. Am văzut câteva dovezi în acest sens înainte, iar Gurman ne spune exact asta acum.

Navigarea ar putea fi bazată în viitor pe gesturi. Butonul Home ar putea fi înlocuit de o linie fină software. Pe Lock Screen ai putea fi nevoit să tragi o bară în sus până la mijlocul ecranului pentru a debloca dispozitivul. Acesta ar putea fi răspunsul legat de felul în care ar funcționa Lock Screen-ul pe lângă extrem de rapida recunoaștere facială. În cazurile aplicațiilor, aceleași gesturi ar putea deschide App Switcher-ul, după cum am văzut în trecut într-un video despre software-ul beta.

Schimbarea Home Screen-ului care ar atrage cele mai multe priviri ar fi un Dock plutitor care este familiar de la iOS 11 pentru iPad. Indiferent dacă ecranul iPhone 8 va fi mai înalt sau nu, el nu va schimba felul în care arată acum Home Screen. El va rămâne la fel, cu 6 rânduri de aplicații pe fiecare pagină.

După cum au raportat și alte surse, marginile de jos și din lateral ar putea fi de dimensiuni neglijabile, iar partea de sus a dispozitivului ar putea avea o margine de tip insulă creată pentru senzori. Potrivit lui Gurman, e posibil ca Apple să nu dorească să ascundă insula și aceasta ar fi practic pe ecran, în special în cazul aplicațiilor cu interfață albă.

Bara de statut ar putea fi separată în două ferestre diferite. În imaginile lui Gurman ceasul este plasat în fereastra din stânga, în timp ce semnalul, iconița WiFi și bateria sunt afișate pe partea dreaptă. Totuși, din cauza lipsei de spațiu, bara de statut ar putea să se schimbe dinamic în funcție de conținutul aplicației folosite. Grație ecranului OLED, dacă elemente negre îmbrățișează insula, totul ar putea arăta destul de unitar.

Atât despre software. Să trecem la informațiile lui Gurman despre hardware. Conform surselor sale, butonul Power mărit nu va avea funcții noi precum Touch ID: este mai mare doar pentru a fi mai ușor de utilizat cu o mână. Ecranul cu colțuri margini curbate nu se va îndoi la fel de mult precum ecranul Samsung Galaxy S8, ci se va mula puțin în jurul cadrului. Acesta ar putea fi produs din oțel și ar putea avea benzi pentru antene – sperăm ceva mai elegante decât cele actuale.

Per total, totul este destul de clar în ce privește partea hardware. Mai multe surse inclusiv Apple – au confirmat aceste informații, iar atât de aproape de data lansării nu se poate vorbi decât despre produsul final. Ar putea exista modificări în software și câteva diferențe în versiunea finală, dar funcțiile principale sunt deja relevate. Ar trebui să te obișnuiești cu această idee de concept, pentru că informațiile lui Gurman sunt de regulă 99% corecte.

sursa: Bloomberg, Macrumors

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.