imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Așa ar fi fost dacă iPhone ar fi apărut în filmele secolului XX


Ne-am obișnuit deja cu plasarea de produse, în special a gadget-urilor tehnologice, în filme, dar cum ni s-ar fi părut dacă am fi văzut un iPhone în mâinile lui Audrey Hepburn, sau un Apple Watch pe încheietura lui Humphrey Bogart în marea epocă a filmelor alb-negru ? Proiectul lui Pablo Laroccha numit Timeless Apple ne invită la o interesantă călătorie în timp.

Opera artistului de 34 de ani care trăiește în Madrid combină cuvinte sau gadgeturi ale zilelor noastre în imaginile secolului trecut. Cum ar fi dacă personajele respective ar fi folosit cuvinte precum selfie, sau altele asemănătoare, aceste cuvinte noi care au devenit parte a limbajului nostru de zi cu zi. Aceste lucruri minuscule, deși ar putea părea complet străine la început, ar putea deveni adăugiri extraordinare la întreaga atmosferă a filmului și să reprezinte o excelentă sursă de umor.

Humphrey Bogart și Ingrid Bergman - Casablanca, 1942
Humphrey Bogart și Ingrid Bergman – Casablanca, 1942

Pablo Laroccha s-a jucat cu așa ceva. El și-a folosit toate cunoștințele sale de editare foto în Photoshop pentru a adăuga cele mai noi produse Apple unor cadre ale clasicelor filme alb-negru. În opera sa intitulată Timeless Apple, el a inclus filme precum Casablanca, lansat în 1942, în care un iPhone 7 iese din buzunarul costumului alb al lui Humphrey Bogarts. Acestea întâmplându-se cu 13 ani înaintea nașterii lui Steve Jobs.

Artistul spune că oamenii preferă acest concept de perenitate al Apple. Imaginea cu Audrey Hepburn și Julie Andrews făcându-și un seflie la Gala Oscar din 1965 este simbolică și foarte ironică, în contextul în care a devenit un sport pentru celebritățile din zilele noastre să-și facă selfie-uri în fața mulțimilor.

Audrey Hepburn și Julie Andrews - 1965
Audrey Hepburn și Julie Andrews – 1965

 

 

Oamenii iubesc imaginile. Nu le explic nimic când le arăt. Mai întâi, privesc îndeaproape, apoi privesc confuzi, după care, în cele din urmă zâmbesc. Alăturarea a două elemente, separate în timp, este o idee care m-a fascinat întotdeauna. Am început cu o imagine cu Charlie Chaplin și mi-am dat seama că este interesant și distractiv, așa că am continuat să experimentez și cu alte fotografii. Mi-a plăcut foarte mult să le creez.

Laroccha are niște abilități compoziționale destul de unice, gadgeturile inteligente nu sunt adăugate pur și simplu fotografiilor, ci reușește să creeze sentimentul foarte realist că personajele din fotografii se aflau în interacțiune cu dispozitivele. Pablo Laroccha a remarcat una dintre fotografiile sale preferate, pe care a creat-o dintr-un cadru al filmului Thicker than Water, în care Laurel și Hardy arată ca și cum ar naviga într-un playlist Apple Music pe iPhone, dar crede că există o fotografie care este mult mai bună decât asta.

Laurel și Hardy - Thicker than Water, 1935
Laurel și Hardy – Thicker than Water, 1935

 

 

Chiar îmi place imaginea cu Laurel și Hardy, pentru că pare că interacționează într-adevăr cu iPhone-ul. De asemenea, cred că și cea cu Vrăjitorul din Oz cu simbolul Apple este foarte interesantă. Dar cred că cea cu Ginger Rogers este câștigătorarea. Acele AirPod-uri și iPhone-ul se potrivesc foarte bine.

Ginger Rogers – 1936
Ginger Rogers – 1936

 

Billboard-ul de la Hollywood, care nu a existat niciodată - The Wizard of Oz, 1939
Billboard-ul de la Hollywood, care nu a existat niciodată – The Wizard of Oz, 1939

 

Cum vă place?

sursa: Cult of Mac

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.