imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

ARKit poate fi util în producția cinematografică


Pe măsură ce trece timpul și dezvoltatorii continuă să lucreze cu ARKit, este tot mai evident că Apple a introdus ceva deosebit la WWDC anul acesta. Mai jos un alt videoclip care demonstrează acest lucru.

Acum, Duncan Walker, un dezvoltator independent de jocuri, a arătat că noul instrument de la Apple are o semnificație reală dincolo de fidget spinnerele virtuale. A luat ARKit și Unity3D și a făcut un experiment cu adevărat spectaculos. În video-ul său roboții soldați merg pe stradă printre oamenii din viața reală, ca și cum ar fi 2217.

Este foarte fascinant cât de naturali par a fi droizii. Se potrivesc perfect în context, imaginea este puțin mișcată datorită faptului că filmarea a fost realizată cu o cameră de mână. Rezultatul nu arată ca cele realizate în luni de zile de muncă grea de echipele profesioniste de CGI de la Hollywood. Acest videoclip a fost realizat de un dezvoltator independent în câteva zile, cu ajutorul unui toolkit anunțat abia acum 2 luni.

Duncan a realizat mai întâi filmarea, fără roboți, cu un iPhone 7. A creat personajele și a regizat scenele în Unity, apoi a luat ARKit iar acesta a integrat personajele în scenele filmate. Rezultatul este destul de convingător.

Se pare că testele au început să se îmbunătățească, iar dezvoltatorii au început să experimenteze nu doar obiecte, ci și cu personaje în filme. Am experimentat deja senzația retro a unui clip a-ha care a demonstrat frumos cum ARKit ar putea lucra odată ajuns în mâinile potrivite.

Nu ar fi surprinzător ca, după câțiva ani de dezvoltare, ARKit să-și găsească drumul spre studiourile unor producători de film.

sursa: TNW

AWS4 NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.