imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ar fi putut fi Steve Jobs mai amabil, mai blând?


Ar fi fost mai eficient un Steve Jobs mai amabil, mai blând?
Ar fi putut un Steve Jobs mai “drăguț” cere angajaților să lucreze atât de mult? Ar fi putut Jobs să obțină atât de multe de la furnizori sau să convingă potențialii parteneri de business care erau sceptici la început să “mergă” alături de Apple? Este o întrebare foarte grea pentru fanii dar și pentru criticii lui Steve Jobs deopotrivă.

“Mi-am petrecut atât de multe ore din viața mea de adult gândindu-mă la acest lucru” a spus Debi Coleman, care a lucrat în echipa inițială care a construit primul Mac – “Am oscilat mereu. Nu am răspunsul corect.”

În timpul unei discuții între angajatele Apple de la începuturile firmei și jurnaliști, Coleman a spus că nu și-ar fi dorit ca el să renunțe la standardele înalte sau la tensiunea creativă, ci poate la ceva din nerezonabilitatea sa.

Rezonabilitatea sa a venit mai târziu, a contracarat Joanna Hoffman, directorul executiv de marketing al cărei rol este jucat de Kate Winslet în filmul lui Aaaron Sorkin despre Steve Jobs. “Era tânăr. Cu toții eram. Toți eram nerezonabili.”

Coleman și celelalte au spus că, pe lângă inspirația pozitivă pe care a reprezentat-o acesta, a fost de asemenea un model despre cum să nu faci anumite lucruri. “Uneori doar plângeam și-mi spuneam că eu nu voi face niciodată așa ceva unei persoane cu care lucrez” – a dezvăluit Coleman. Cei care s-au format sub tutela lui Jobs au învățat că era foarte important să îl contrazici, dar să ai dreptate atunci când o faci.

Susan Barnes, care a lucrat cu Jobs atât la Apple cât și la NeXT a precizat că Jobs nu doar că îi aprecia pe cei care îl contraziceau, dar chiar și pe cei care nu-l ascultau, atâta timp cât aveau dreptate. Barnes a rememorat o replică de-a lui Jobs către ea: “ceea ce iubesc cel mai mult la tine Susan, este că dacă îți spun să faci ceva, tu sau faci sau nu faci acel lucru.” Barnes a mai spus că i-a luat opt ani să-și dea seama ce metodă să folosescă pentru a-i face față lui Jobs.

Totul se rezumă totuși la talentul lui Jobs și la faptul că de cele mai multe ori avea dreptate. Hoffman a mai spus că și-a dezvoltat de-a lungul carierei, o metodă de a evalua oamenii cu ajutorul raportului între talentul și arțagul lor.

“Talentul lui Steve fiind infinit, nu contează cât de arțăgos a fost, a meritat.” a conchis Hoffman.

sursa: re/code

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.