imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Apple Watch Seria 4

Apple Watch Seria 4 a detectat căderea și a salvat o viață


Un norvegian în vârstă de 67 de ani a căzut în baie și și-a pierdut cunoștința. Din fericire, purta un Apple Watch Seria 4, care a alertat automat autoritățile responsabile de situații de urgență.

Toralv Østvang, pensionar norvegian în vârstă de 67 de ani, s-a dus la baie în mijlocul nopții. Cu toate acestea, a leșinat și a căzut pe podea și s-a lovit la cap. A suferit trei fracturi la nivelul feței și a sângerat continuu. Din moment ce era singur în apartament, nimeni nu ar fi putut observa accidentul și chema autoritățile responsabile pentru situații de urgență …

Toralv Østvang

A fost destul de norocos, pentru că purta la mână un Apple Watch Seria 4. Grație funcției Detectarea căderii, dispozitivul a observat imediat căderea. După ce nu a răspuns la mesajul de alertă timp de 1 minut, ceasul a alertat automat autoritățile. Grație acestei opțiuni, la fața locului au sosit mai întâi poliția, după care autoritățile de urgență și au putut salva viața lui Toralv.

Fiica sa a spus următoarele către NRK din Norvegia:

Ar fi putut fi mult mai rău. Întreaga dimineață am întrebat: „Ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi purtat un ceas inteligent?” Nu avea telefonul mobil cu el în baie. Este uimitor faptul că a primit ajutor atât de rapid, timpul scurs de la alarmă până la momentul când poliția l-a găsit fiind foarte scurt. A fost o cădere gravă, probabil i-a salvat viața.

Am scris câteva articole despre Apple Watch care salvează vieți. De exemplu, acum câteva săptămâni a existat o poveste similară cu funcția ECG. Totuși, aceasta este prima dată când am scris despre cineva care, probabil, îți datorează viața funcției de detectare a căderii.

Fiica lui Toralv, notificarea căderii și Toralv în stare mai bună.

Apple Watch Seria 4 chiar salvează vieți

Funcția de detectare a căderii este activată automat pentru utilizatorii în vârstă de minim 65 de ani. Pentru a o activa, intră în aplicația Watch pe iPhone-ul tău, alege „SOS de urgență” și activează cursorul de detectare a căderii. Dacă deții un Apple Watch Seria 4, această funcție este complet funcțională în țara ta astfel:

Dacă Apple Watch detectează că ești imobil pentru aproximativ un minut, începe o numărătoare inversă de 15 secunde, în timp ce trimite impulsuri la încheietura mâinii și sună o alertă. Alerta devine din ce în ce mai puternică, astfel încât tu sau cineva din apropiere o va auzi. Dacă nu vrei să apelezi la serviciile de urgență, atinge Cancel. Când se termină numărătoarea inversă, Apple Watch contactează automat serviciile de urgență.

Când se conectează apelul, Apple Watch redă un mesaj audio care informează serviciile de urgență cu privire la o cădere serioasă și apoi trimite locația ta actuală transmițând drept coordonate latitudinea și longitudinea. Prima dată când e rulat mesajul, sunetul este la volum maxim, dar apoi volumul este redus astfel încât tu sau cineva din apropiere să poată vorbi cu cel care răspunde. Mesajul continuă să fie redat până când vei atinge tasta Stop Recorded Message sau până când se termină apelul.

Sursa: 9to5Mac

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.