imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Watch rămăne legat de iPhone deocamdată


Atunci când a fost introdus, multe voci s-au pronunțat a fi sceptice cu privire la posibilitatea de a vinde un smartwatch care poate fi utilizat doar împreună cu iPhone. Chiar dacă Apple nu a publicat încă date despre numărul de ceasuri vândute, vânzările realizate cu ocazia sărbătorilor de anul trecut, și nu numai, indică faptul că este un produs de succes. Mark Gurman, ziarist bine informat, a analizat într-un articol realizat pentru Bloomberg problemele pe care Apple le-a întâmpinat în tentativa de a decupla Apple Watch și iPhone.

mark-gurman-cellular-apple-watch-cover

Conform surselor acestuia, care au dorit să rămână anonime, încă de la lansarea Apple Watch în aprilie 2015, operatorii de telefonie mobilă au solicitat companiei să realizeze un model care să poată fi independent de iPhone și să-și realizeze singur comunicarea prin date celulare. Datele sunt necesare ceasului pentru sincronizare, descărcarea de conținut sau pentru a obține coordonatele GPS ale locației în care se află. Momentan toate aceste comunicații se realizează de către ceas doar prin intermediul conexiunii de date a iPhone-ului cu care este împerecheat. Discuțiile dintre Apple și operatorii de date din America și Europa au continuat dar se pare că cei de la Apple și-au manifestat îngrijorarea conform căreia, chiar și conform celor mai optimiste evaluări, mai devreme de luna decembrie a acestui an nu are cum să apară un model de ceas cu conectivitatea celulară. Cea mai importantă problemă tehnică pe care o întâmpină în realizarea unui astfel de model fiind faptul că chipul celular consumă foarte multă energie lucru pe care bateria actuală nu-l poate susține fără a dăuna experienței utilizatorilor dispozitivului. Deocamdată Apple cercetează producerea unui chip celular cu consum redus cu care să doteze viitoarele modele de smartwatch.

iPhone-6-and-the-Apple-Watch

Până la rezolvarea acestei probleme se pare că cei de la Apple vor integra în primă instanță chip-uri GPS care vor permite localizarea mai precisă a poziției ceasului precum și estimarea mai precisă a distanțelor de mers pe jos sau de alergare pe care utilizatorii le-au parcurs. Aceasta va duce evident și la îmbunătățirea preciziei datelor pe care ceasul le furnizează aplicațiilor de health & fitness, dar și la o navigare cu ajutorul hărților mult îmbunătățită.

Rămâne de văzut dacă Apple va lansa un model nou de ceas în septembrie și ce anume noi funcționalități va încorpora acesta, dar analiza lui Gurman pare a fi destul de bine fundamentată și cel mai probabil, următorul model de Apple Watch va încorpora deocamdată doar un chip GPS, urmând ca cel mai probabil abia anul viitor să fie introdus un model cu conectivitate celulară.

sursa: Bloomberg

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.