imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Watch poate detecta problemele de inimă cu o acuratețe de 97%


Din când în când sunt publicate diverse studii despre Apple Watch și suntem uimiți de cât de multe lucruri poate face acest dispozitiv. Acum s-a aflat că Apple Watch poate detecta problemele de inimă cu o foarte mare precizie.

În luna mai a anului trecut, dezvoltatorii aplicației Cardiogram au început să lucreze împreună la Universitatea din California pentru a crea o metodă care să poată detecta ritmul cardiac neobișnuit. Aceasta se bazează pe informații care provin de la Apple Watch. A trecut mai puțin de un an și conform unui studiu apărut recent, dispozitivul Apple Watch – cu ajutorul unei rețele neurale complexe  – poate detecta cu exactitate problemele de ritm cardiac.

Pe durata cercetării extrem de anevoioase, 139 de milioane de bătăi de inimi și pași au fost monitorizate cu ajutorul a 9.750 de oameni, care au contribuit ca voluntari la programul Health eHeart Study, de la Universitatea din San Francisco. Cercetătorii au folosit DeepHeart, rețeaua neurală avansată pentru a evalua rezultatele.

Iar acestea vorbesc de la sine. Algoritmul, care folosește informațiile date de Apple Watch, poate detecta fibrilația atrială și ritmul cardiac anormal cu o acuratețe de 97%. Acestea două sunt semnele celor mai serioase probleme cardiace. În afară de cei care au participat la acest test, ei au lucrat de asemenea cu pacienți care au fost deja diagnosticați cu o problemă la inimă. Iar rezultatele pot întrece acuratețea dispozitivului KardiaBand, care este un aparat aprobat FDA.

Cifrele actuale sunt egale cu rezultatele testului realizat în luna mai și înseamnă un pas imens înainte pentru dispozitive precum Apple Watch, care ar putea deveni cu ușurință un dispozitiv pentru sănătate și nu doar un simplu gadget distractiv. Studiul recent a fost publicat într-o revistă extrem de cunoscută și respectată JAMA Cardiology. Așa că se pune ca fiind o cercetare științifică adevărată și a trecut cu succes prin procesul de verificare – rata de aprobare practicată de JAMA este de 9% – plus nota editorului. A devenit astfel primul studiu oficial despre cât de bună este utilizarea unui smartwatch pe parte de healthcare.

Cei de la Universitatea din San Francisco și Cardiogram nu se gândesc să se oprească aici. Acum, ei cercetează cum pot folosi senzorii existenți ai Apple Watch pentru a detecta alte probleme de sănătate. Hipertensiunea arterială, apneea în somn și diagnosticarea diabetului într-un stadiu incipient se află printre posibilități.

Aceste cercetări sunt deosebit de importante și pentru Apple din moment ce într-o bună zi Apple Watch ar putea aduce mai mulți bani companiei decât iPhone. De asemenea, compania a deschis propriile facilități pentru sprijinirea sănătății. Acum așteptăm următorii pași…

Sursa: MacRumors

 

 

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.