imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Watch este acum capabil să recunoască primele simptome ale diabetului


Smartwatch-ul Apple nu este deocamdată recunoscut oficial ca dispozitiv medical. Totuși, conform unui studiu recent aplicația Cardiogram poate detecta diabetul în fază incipientă cu o acuratețe de 85%.

 Apple Watch este acum lider pe piața de smartwatch-uri. Analiștii susțin că vânzările Apple Watch le-au depășit pe cele ale producătorilor elvețieni, însă este vorba doar de presupuneri și nu avem suficiente date la dispoziție în acest sens. Este clar că din ce în ce mai mulți consumatori aleg Apple Watch pentru că doresc ca dispozitivul să-i ajute să aibă o viață mai sănătoasă.

Acest smartwatch are o mulțime de funcții și este companionul perfect pentru sportivi și pentru cei care vor să-și monitorizeze sănătatea sistemului cardiovascular sau doar să afle mai multe despre activitatea lor zilnică.

Conform unui studiu realizat de dezvoltatorii aplicației Cardiogram și de Universitatea din San Francisco, Apple Watch poate identifica primele stadii ale diabetului, o boală care este din păcate din ce în ce mai răspândită. Din acest studiu reiese că 463 din cei 14.000 de participanți aveau diabet fără să fie conștienți de acest lucru.

Întrebarea este cum poate un dispozitiv care măsoară pulsul să recunoască diabetul. Răspunsul a fost furnizat de Johnson Hsiesh:

Inima noastră este conectată la pancreas prin sistemul nervos autonom (vegetativ). Pe măsură ce se instalează primele stadii ale diabetului, variabilitatea ritmului cardiac suferă modificări. În 2015, un studiu intitulat Framingham Heart Study  a arătat că o anumită variabilitatea a ritmului cardiac în momentele de odihnă poate indica cine va dezvolta diabet în următorii 12 ani. În 2015, un studiu al ARIC a arătat că variabilitatea intervalului dintre două bătăi ale inimii scade mai repede în cazul diabeticilor decât al non-diabeticilor, în decursul a 9 ani.

Pe baza acestor date Cardiogram și Universitatea San Francisco au creat DeepHeart, rețeaua lor neurală care furnizează mai mult de 200 de milioane de măsurători. Astfel, aceștia au ajuns la concluzia că Apple Watch și alte dispozitive pentru fitness pot diagnostica diabetul cu o acuratețe de 85%.

 

Aplicația Cardiogram este disponibilă gratuit pe App Store.

 

Sursă: App Advice

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.