imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple Watch cu Virtual Crown?


Atunci când Apple a înlocuit butonul mecanic cu unul virtual în cazul iPhone 7, mulți utilizatori au avut o atitudine nu tocmai favorabilă față de această schimbare. Ce se va întâmpla dacă Apple va face același lucru cu Apple Watch? Există o probabilitate ca …

Am avut doi ani să ne obișnuim, dar dacă îți amintești au fost păreri împărțite printre utilizatori când a fost introdusă inovația iPhone 7, care a înlocuit butonul Home cu unul virtual. Acest truc este posibil datorită Taptic Engine care poate stimula o vibrație sofisticată, care reușește să înșele sensibilitatea umană  – simulând o apăsare în timpul căreia “butonul” nu se mișcă.

Fast Company raportează, citând o “sursă cu informații directe despre planurile Apple”, că un viitor Apple Watch, la fel ca și iPhone 7 – fie modelul din acest an, fie cel de anul viitor – va veni cu butoane statice care nu se mișcă în sus și în jos, ci doar răspund atunci când sunt atinse de un deget.” Conceptul de bază este că ceasul va avea două butoane, dar într-o formă virtuală, schimbarea fiind doar faptul că butonul Digital Crown va putea fi în continuare răsicit iar feedback-ul haptic va fi furnizat de către Taptic Engine.

Inovația nu este un scop în sine, putem enumera două avantaje practice care ar decurge din această schimbare. În primul rând, din moment ce interiorul ceasului va fi perfect etanșat, dispozitivul va avea o rezistență mai mare la apă. În al doilea rând, această soluție ar necesita mai puțin spațiu, astfel încât bateria ar putea fi mai mare (în cazul în care nu vor decide să facă dispozitivul mai subțire). Am accepta cu plăcere cele două dezvoltări menționate mai sus, dar parcă am prefera totuși butoane mecanice pentru Apple Watch în acest moment.

Ca și pentru iPhone, obiectivul Apple pe termen lung ar putea fi următorul: să scape de butoane pentru totdeauna. După câteva generații, probabil că va trebui să ne luăm la revedere și de la “butoanele” virtuale, iar în locul lor am putea avea o suprafață pe întregul dispozitiv care este sensibilă la atingere, înlocuind funcția curentă a butoanelor .

Sursa: Fool.com

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.