imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Apple Watch 4 gold pe fundal negru.

Apple Watch 4 a fost prezentat oficial!


Smartwatch-ul Apple are o mulțime de noi funcții. Apple Watch 4 a primit cele mai multe îmbunătățiri din toată istoria seriei.

Cea mai evidentă noutate pentru generația a 4-a de Apple Watch este, fără îndoială, designul. Pe de o parte, carcasa obișnuită de 38 și 42mm a crescut cu 2-2 milimetri. De acum înainte, dimensiunea fizică a ceasurilor va fi de 40 și 44 mm.

În caz că aceste noutăți nu sunt de ajuns, marginea ecranului a devenit mai subțire. Rezultatul combinat al acestor două modificări este un display cu 30% mai mare. Utilizatorii vor simți imediat diferența, cu siguranță.

Nu avem parte de o versiune rotundă a ceasului. Cu toate astea, marginile rectangulare sunt acum mai rotunjite. Acest nou design creează o armonie perfectă cu arcul original al carcasei. Iar Jony Ive a reușit să transforme visul tuturor în realitate: carcasa e ceva mai subțire decât înainte. Excelent!

Senzori

Cu toate astea, noua serie nu surprinde doar prin noile elemente de design. Senzorii de pe spatele ceasului – realizat din ceramică și cristale de safir –, dar și senzorii din interior au devenit mult mai inteligenți și mai preciși. Accelerometrul și giroscopul vor putea furniza date în timp real mult mai rapid decât înainte. Acest îmbunătățiri au făcut posibilă o nouă funcție: Fall detection (ro. detectarea căzăturilor).

Această funcție, dacă totul merge bine, va detecta automat momentul în care proprietarul ceasului a căzut, și va informa imediat serviciile de urgență. În plus, ceasul va putea monitoriza fibrilațiile arteriale și scăderea ritmului cardiac. Acestea pot fi simptomele unui atac de cord sau alte tipuri de afecțiuni. Suntem siguri că această funcție va reuși să salveze o mulțime de vieți. Ca să nu mai precizăm că pașii făcuți de Apple în această direcție vor deschide calea către piața utilizatorilor mai în vârstă.

Vom avea parte și de un nou Watch Face!

Apple Watch 4 vine cu un EKG integrat

Mai șocant e faptul că Apple Watch 4 vine cu un EKG integrat. Pentru a avea acces la această funcție, tot ce are de făcut utilizatorul e să atingă Digital Crown (care a primit, în sfârșit feedback haptic). De restul se ocupă ceasul. Desigur, încă vom fi nevoiți să ne vizităm regulat cardiologul. Însă cert e că niciodată un dispozitiv electronic de divertisment nu s-a apropiat atât de mult de profilul unui dispozitiv profesional medical. Apple Watch 4 a primit aprobare și recunoaștere chiar și din partea agenției FDA (echivalentul american al ANM-ului din România). Această recunoaștere e văzută ca fiind o realizare în sine. Agenția de stat americană e recunoscută pentru faptul că se raportează foarte strict la regulile din domeniul medical.

Nu în ultimul rând, trebuie să precizăm că Apple Watch 4 e dotat cu noul procesor S4. De acum înainte, acesta va realiza măsurătorile cu ajutorul a două nuclee (dual core) de 64-bit. Se pare că puterea de calcul în plus e necesară pentru procesarea datelor furnizate de noii senzori. Din păcate, durata bateriei nu s-a schimbat. Noi credem că ceasului i-ar fi prins bine o sursă ceva mai generoasă de energie. Însă nu ar trebui să ne plângem, pentru că, una peste alta, upgrade-ul este foarte cool, iar portofelul abia așteaptă să sară din buzunar.

Pentru moment încă nu știm cât va trebui să cheltuim pe acest dispozitiv-minune. Însă imediat ce vom afla prețul exact pentru țara noastră, vom face cu siguranță un update acestui articol.

Vezi oferta de produse iStyle!

tradeiniphone
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.