imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Justin Bieber, alături de un MacBook.

Apple încearcă să găsească următorul Justin Bieber


Pentru asta, compania a achiziționat un întreg startup. Însă dacă va avea succes, investiția va da roade imediat. Însă oare e pregătită umanitatea pentru încă un Justin Bieber?

Potrivit unei surse anonime a celor de la Axios, Apple a achiziționat un startup din San Francisco, Asaii, specializat pe analiză muzicală. Se pare că tranzacția a fost în valoare de mai puțin de 100 de milioane de dolari, așa că a fost aproape gratuită. Mai ales dacă luăm în considerare că acest startup afirmă pe propriul site că:

Algoritmii lor sunt în stare să găsească următorul Justin Bieber, înaintea tuturor.

Uau. Serviciul oferit de Asaii e cu adevărat inteligent. Esența e că, acest algoritm bazat pe învățare automată are posibilitatea de a găsi talentele ascunse, înaintea tuturor. Algoritmul verifică în permanență diferite rețele sociale (Twitter, Facebook, Instagram) și statisticile serviciilor de streaming (YouTube, Spotify, Apple Music, SoundCloud), apoi încearcă să găsească activități statistice ce ar putea face trimitere la artiști în devenire.

Chiar ne dorim un nou Justin Bieber?

Se spune că sistemul funcționează atât de bine, încât poate detecta talentele ascunse cu 10 săptămâni înainte de apariția acestora în topurile oficiale. Nu mai e nevoie să precizăm că asta înseamnă un mare avantaj pentru Apple. Mai ales pentru serviciul Apple Music, care ar putea beneficia serios de pe urma acestor informații. De exemplu, se pot încheia contracte sau înțelegeri cu artiștii la prețuri mai reduse. Sau se pot promova recomandări de conținut pentru utilizatori, pentru a obține un avantaj în fața competitorilor. Destul de tare!

Ar trebui să precizăm că, în ultima vreme, Apple a încheiat o serie de înțelegeri foarte interesante, care vizează direct Apple Music. De exemplu, luna trecută, compania a achiziționat Shazam, o aplicație foarte populară de recunoaștere a pieselor muzicale. Iar ultima mișcare a fost integrarea serviciului Genius în Apple Music.

Sursa: MacRumors

Vezi oferta de produse iStyle!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.