imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple vrea să salveze 1 milion de hectare de pădure până în 2020


Unele opinii susțin că Apple este una dintre companiile cele mai prietenoase cu mediul de pe Pământ, în timp ce alții spun că o companie atât de mare nu poate fi suficient de verde, indiferent cât de mulți bani, timp și cercetare au investit în acest subiect. Probabil că cei din Cupertino nu au auzit această ultimă opinie, pentru că acum avem animații noi care ilustrează ceea ce intenționează compania în viitorul apropiat pentru a proteja mediul.

Dacă ne vorbește cineva, despre protecția mediului și sustenabilitate și apoi combină aceste lucruri cu noțiunile de consum și dispozitive electronice, ne gândim imediat la panourile solare plasate pe acoperișul Apple Park. Un alt lucru care ne vine în minte sunt acele aspirații ale companiei conduse de Tim Cook, ca într-o zi să poată recicla complet dispozitivele vechi. (Mai există desigur și Donald Trump care crede că încălzirea globală a fost creată de chinezi.)

S-ar putea ca Lisa Jackson să nu fie o persoană la fel de cunoscută a echipei Apple, precum domnul pe care abia l-am menționat puțin mai sus, sau ca directorul executiv de și mai sus, asta ca să nu mai vorbim de fondatorul Steve Jobs. Cu toate acestea, ea are un rol foarte important în companie atunci când vorbim de problemele de producție și de reciclare de la Apple. Potrivit celui mai recent clip video pe care l-a publicat, compania dorește să salveze 1 milion de hectare de pădure până în 2020. Pentru asta se vor concentra pe căutarea constantă de metode noi de a crea ambalajele produselor folosind până la 99% hârtie și fibre reciclate.

Bineînțeles, nici până acum compania nu a economisit bani și energie în căutarea unor soluții ecologice. Pe lângă faptul că noul sediu va funcționa 100% cu energie obținută din surse regenerabile, ei se așteaptă la același lucru și din partea tuturor furnizorilor lor. Acest sistem funcționează, chiar dacă deocamdată la o scară mai redusă, dar compania face acest lucru și este un efort demn de remarcat faptul că ei îi forțează și pe partenerii lor să se încadreze în aceste procese. Aceasta este o temă comună a companiilor gigantice din Silicon Valley, toate urmează această abordare la diferite niveluri.

sursa: Cult of Mac

oldMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.