imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple va investi într-o tehnologie de fabricație de avangardă


Compania din Cupertino a dezvăluit una dintre cele mai mari inovații din ultimii ani. Nu este un dispozitiv emblematic, ci o abordare complet diferită a producției, care ajută întregul proces să fie mai ecologic.

Aluminiul este un bine-cunoscut metal ușor. Este ușor de prelucrat, iar companiile din IT acoperă toate dispozitivele lor cu acest material. Am verificat gama Apple și acest lucru este valabil și în cazul lor. Pentru multinaționale de succes, optimizarea producției a fost o provocare imensă, iar Apple a avut destule neplăceri din cauza unei aprovizionări insuficiente. Dacă l-am întreba pe Tim Cook despre cea mai neplăcută sarcină din cea mai valoroasă companie din lume, el ar menționa cu siguranță organizarea producției.

Atunci când sunt produse dispozitivele Apple, pe lângă viteza de lucru, este de asemenea important ce tehnologie este folosită și în ce mod. În fond, chiar dacă, o firmă folosește 100% energie regenerabilă, acest lucru nu înseamnă nimic dacă produce dispozitive mai puțin ecologice. Apple dorește să creeze un viitor mult mai ecologic și să contribuie la salvarea Pământului. Și face multe pentru a realiza această viziune: în conformitate cu anunțul lui cel mai recent, Apple colaborează, începând cu anul 2015, cu cei mai mari producători de aluminiu din lume pentru a găsi o nouă tehnologie de fabricație care să poată fi aplicată pe plan mondial începând cu 2024.

Alcoa Corporation și Rio Tinto Aluminum au dezvăluit informații despre un nou proces, care, în prezent, este doar la stadiul de brevet. Procesul reduce emisia de dioxid de carbon complet la zero și creează oxigen. Evrika!

Aluminiul este produs din 1866 în același mod. Fondatorul companiei Alco, Charles Hall, a inventat un proces care aplică un curent electric puternic în topitura de alumină pentru a elimina oxigenul. Procesul Hall original, ca și cele mai mari forje din prezent ard de asemenea cărbune și produc gaze cu efect de seră.

În noua metodă, Alcoa ar înlocui cărbunele cu un alt conductor termic care produce oxigen în loc de dioxid de carbon. Mulți producători de aluminiu au remarcat această invenție, iar Rio Tinto Aluminum a început să negocieze cu Apple pentru a crea toate condițiile necesare pentru utilizarea inovației Alcoa. Ei au reușit să convingă și un investitor canadian să investească 144 milioane de dolari.

Apple este hotărât să dezvolte tehnologiile benefice pentru planetă și să contribuie la conservarea acesteia pentru generațiile viitoare – a declarat Tim Cook, CEO Apple. Suntem mândri să facem parte din acest nou proiect ambițios, și de-abia așteptăm să folosim într-o bună zi în fabricarea produselor noastre un aluminiu produs direct, fără generarea unor gaze cu efect de seră.

Noua tehnologie este folosită și în Centrul Tehnic Alcoa, iar cele două companii au demarat proiectul Elysis, care ar urma să fie răspândit până în 2024.

Pe lângă finanțarea proiectului, Apple ar putea fi cel mai important client al acestor două companii, pentru producția de iPhone, iPad, Mac și pentru producția unor accesorii prietenoase cu mediul.

AWS4 NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.