imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a înregistrat anul acesta 5 noi modele de iPad și Mac – Fake News? 


E posibil ca anul acesta să ne așteptăm la câteva actualizări semnificative când vine vorba de liniile de producție pentru iPad și Mac, de vreme ce se zvonește că Apple ar fi înregistrat cinci noi modele de iPad și Mac în baza de date a Comisiei Economice Eurasiatice – potrivit site-ului francez Consomac. E adevărat, sau cei de la Apple se joacă pur și simplu cu noi?

Potrivit înregistrărilor, noile dispozitive vor folosi  iOS 11 și macOS 10.13, iar acesta e un aspect destul de surprinzător, de vreme ce versiunile beta sunt deja lansate, iar noile dispozitive sosesc de obicei în magazine cu ultima versiune de software. Sursa știrii pare să fie de încredere. E dovedit faptul că anul trecut, înainte de anunțarea modelelor, Apple a înregistrat noi produse în baza de date Eurasiatică, iar peste o lună, produsele au ajuns oficial pe rafturile magazinelor.

În același timp, nu putem conta pe înregistrările făcute în aprilie, anul curent. Potrivit informațiilor pe care le avem din primăvară, în baza de date au fost înregistrate 11 noi modele de iPhone. De atunci s-au întâmplat o mulțime de lucruri – am avut un eveniment WWDC, iar compania nu a prezentat publicului niciun model de iPhone, nici măcar unul. Aceasta e prima veste proastă pentru Consomac, așa că se ridică o mulțime de întrebări cu privire la predicția lor din prezent.

E posibil ca Apple să fi reușit să se prindă care sunt metodele pe care diferite website-uri le folosesc pentru a prezice și a lansa informații neautorizate despre noile produse Apple înainte de prezentare, iar acum compania încearcă pur și simplu să se joace cu mințile jurnaliștilor care lucrează pentru astfel de site-uri. Oricum, ar fi fost neobișnuit să înregistreze produsele mai devreme de luna septembrie. Dar este la fel de posibil ca noi înșine să ne gândim prea mult la această situație încercând să croim teorii ale conspirației, însă, trebuie să recunoaștem, nu o facem intenționat.

Bazându-ne pe informațiile Consomac, 5 noi modele de Mac se află în curs de apariție, iar acestea au următoarele numere de model: A1931, A1932, A1988, A1989, A1990; și 5 noi modele de iPad: A1876, A2013, A1934, A1979, A2014. Numerele indică diferențe între modelul în sine, dimensiune și capacitate de stocare.

Dacă vorbim despre Mac-uri, ultimele trei numere ale codului sugerează că noile modele vor aparține liniei de producție Pro, care a fost actualizată nu cu multă vreme în urmă. În același timp, se pare că anul acesta nu vor exista niciun fel de actualizări pentru iMac, și am putea paria pe asta.

Mai dificil este însă de deslușit misterul ce înconjoară modelele de iPad, de vreme ce codurile nu au nicio explicație evidentă. Cunoaștem că din punct de vedere software cei de la Apple sunt pregătiți pentru un iPad cu Face ID, și e evident că un iPad Pro cu Face ID se află în proces de dezvoltare – iar acest model s-ar putea să fie mai subțire, dar asta e doar o presupunere.

Însă cel mai bizar aspect dintre toate, este că pe niciunul dintre modelele înregistrate nu rulează sistemul curent. În plus, unde sunt cele 11 modele de iPhone anunțate în aprilie? Ne-au mai rămas câteva luni până la anunțurile obișnuite despre iPhone din septembrie, și se pare că, într-adevăr, Apple s-a prins de adevăratele surse ale scurgerilor de informații, iar acum compania nu face altceva decât să trimită jurnaliștii pe piste false.

Sursa: 9to5Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.