imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Apple a trecut de bariera celor 1000 de miliarde de dolari


Apple a reușit să confirme previziunile de anul trecut: Apple a devenit prima companie din SUA cu o capitalizare bursieră de trilion de dolari.

1 000 000 000 000 de dolari. Atât valorează Apple la bursă în acest moment, sau cu alte cuvinte aceasta este capitalizarea bursieră a companiei. În viața noastră de zi cu zi, acest lucru nu are vreo semnificație anume, Apple rămâne aceeași companie care era în urmă cu 2 săptămâni, 2 luni sau 2 ani.

S-a spus că Apple este prima companie cu o valoare de 1 trilion de dolari, dar nu este adevărat. Compania-gigant PetroChina care își desfășoară activitatea în domeniul petrolului și al gazelor naturale a depășit deja acest prag în 2007, imediat după listarea companiei la bursă. Dar criza mondială din 2008 s-a întâmplat și compania a înregistrat una dintre cele mai rapide scăderi din istorie. La finalul anului 2008, valoarea pe piață a companiei se ridica doar la un sfert din valoarea inițială.

Acum, se pare că Apple nu este amenințată de o criză modială iminentă, dar este posibil ca valoarea acțiunilor să scadă, din moment ce valoarea acestora tinde să fluctueze în mod natural. La ora 16:48 CET acțiunile APPL au reușit să depășeacă această limită cu un cost de 207.05 dolari per unitate. În momentul publicării acestui articol (2018.08.03) prețul unei acțiuni este chiar mai mare 207.39.

Apple a raportat cel mai de succes trimestru Q3 de până acum, deci ne putem aștepta ca aceștia să se mențină deasupra limitei de 1 trilion de dolari. Cu toate acestea, nu putem garanta că aceștia vor rămâne singura companie de 1 trilion de dolari din lume. Și Amazon se apropie rapid de acest prag.

Totodată, rezultatele financiare ale celor de la Apple sunt mai mult decât bune, chiar au motive să desfacă șampania.

Sursa: The Verge

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.